4 طرز تهیه دانه انار خشک در آفتاب، فر، شوفاژ و میوه خشک کن

به گزارش مجله عطر یاس، دانه انار خشک یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین چاشنی هایی است که جای خالی انار تازه را در فصل های بهار و تابستان پر می نماید. خشک کردن دانه انار یکی از برترین روش هایی است که استفاده از این میوه مفید را به عنوان طعم دهنده غذا و یک تنقلات مفید در تمام سال امکان پذیر می نماید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه دانه انار خشک شده را به شما آموزش دهیم.

4 طرز تهیه دانه انار خشک در آفتاب، فر، شوفاژ و میوه خشک کن

مواد لازم برای تهیه دانه انار خشک

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
اناربه اندازه دلخواه

مراحل طرز تهیه دانه انار خشک شده در آفتاب (روش اول)

تهیه دانه انار خشک به روش های مختلف از جمله در آفتاب، در فر، با استفاده از دستگاه میوه خشک کن و روی شوفاژ یا بخاری قابل انجام است. برای مزه دار کردن ناردون خشک می توانید از اندازهی شکر یا نمک بهره ببرید.

مرحله اول: انارها را برش بزنید

پیش از آغاز مراحل خشک کردن دانه انار، ضروری است انارها را به خوبی بشویید و تاج یا کلاهک آن ها را با چاقو جدا کنید. سپس، روی پوسته سخت انار یک برش عمودی بزنید و انار درسته را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید.

مرحله دوم: انارها را دانه کنید

حالا، به وسیله ضربه زدن به پوسته انار یا با هر روش دیگری که برایتان راحت تر است، انارها را دانه کنید. مراقب باشید، دانه های انار سالم باقی بمانند و له و آسیب دیده نشوند. را بلد هستید؟

مرحله سوم: دانه های انار را در آب سرد غوطه ور کنید

سپس، ظرف مناسبی را تا نیمه پر از آب سرد کنید و دانه های انار را در آن بریزید. انار دانه شده و غوطه ور در آب را با دست هم بزنید تا غشای سفید رنگ آن کاملا جدا گردد. پوسته های نازک و سفید را دور بریزید.

مرحله چهارم: دانه های انار را آبکشی کنید

در این مرحله از طرز تهیه ناردونه انار، انارهای دانه شده و بدون غشای سفید رنگ را در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. ضروری است، مدتی منتظر بمانید تا دانه های انار کاملا خشک شوند.

مرحله پنجم: دانه های انار را در معرض تابش نور خورشید قرار دهید

پس از خشک شدن دانه ها انار، آن ها را در یک سینی استیل بریزید و به مدت 2 الی 3 روز (یا بیشتر) زیر نور خورشید قرار دهید. ابعاد سینی را متناسب با اندازه دانه های انار انتخاب کنید. مراقب باشید، همه دانه ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند و روی هم را نپوشانند. در غیر این صورت، ممکن است انارها کپک بزنند.

در طول این مدت، روزی یکی دو بار به انارها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن به صورت یکنواخت خشک شوند. برای جلوگیری از گرد و غبار و حشرات، پیشنهاد می کنیم روی سینی را با یک پارچه خیلی نازک یا یک پارچه توری بپوشانید. توجه داشته باشید، در این روش خشک کردن دونه انار، ناردونه ها اندکی تغییر رنگ داده و تیره تر خواهند شد.

مرحله آخر: دانه انار خشک شده را در ظرف مناسب بریزید

پس از گذشت این مدت، دانه ها و هسته انار خشک شده را در ظروف شیشه ای خشک، پاکیزه و درپوشیده بریزید و داخل یخچال بگذارید. به این ترتیب، می توانید دانه انار خشک شده را تا 6 ماه نگهداری نموده و از آن در تهیه انواع غذاها و دسرها بهره ببرید.

روش تهیه دانه انار خشک روی شوفاژ (روش دوم)

طرز تهیه دانه انار خشک روی شوفاژ در مراحل اولیه مشابه روش بالاست. یعنی، باید انارها را بشویید و دانه کنید. سپس، آن ها را در آب سرد غوطه ور نموده و غشاهای سفیدشان را جدا کنید. بعد، دانه های انار را در آبکش بریزید تا آب اضافی خود را کاملا از دست بدهند.

در این فاصله، یک ورق فویل ضخیم را 2 لایه کنید تا استحکام بیشتری داشته باشد. لبه های فویل را به سمت بالا تا بزنید تا حالتی شبیه سینی پیدا کند. ایجاد لبه به این خاطر است که دانه های انار از سینی فویلی بیرون نریزند. ابعاد این سینی دست ساز باید با طول و عرض شوفاژ مطابقت داشته باشد.

سپس، دانه های انار را روی ورق آلومینیومی بریزید و پخش کنید تا با یکدیگر هم پوشانی نداشته باشند. در ادامه، ورق آلومینیومی را به مدت 2 الی 3 روز (شاید هم بیشتر) روی شوفاژ بگذارید تا دانه های انار کاملا خشک شوند.

در طول این مدت، چندین بار به انارها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا همه قسمت ها به طور یکسان کاملا خشک شوند و کپک نزنند. سپس، دانه های انار خشک شده را درست مانند روش بالا در ظرف شیشه ای درپوشیده پاکیزه و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

روش تهیه دانه انار خشک شده با دستگاه میوه خشک کن (روش سوم)

روش خشک کردن انار با دستگاه میوه خشک کن هم در مراحل ابتدایی مانند روش های بالاست؛ با این تفاوت که پس از آبکش کردن دانه های انار، باید کف سینی های میوه خشک کن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، دانه های انار را در سینی های دستگاه به طوری پخش کنید که اصلا روی هم قرار نگیرند.

حرارت میوه خشک کن را روی دمای 65 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و حدود 12 ساعت صبر کنید تا ناردونه ها کاملا خشک و آماده شوند. طبیعتا، زمان لازم برای خشک کردن دانه انار بسته به حجم، درشتی دانه ها و اندازه آبدار بودن آن ها متفاوت بوده و ممکن است حتی بیشتر از 12 ساعت طول بکشد.

در این فاصله، هر 2 ساعت یک بار به دستگاه سر بزنید و دانه های انار را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواختی خشک شوند. در صورت تمایل، برای مزه دار کردن دانه های انار خشک شده می توانید اندازهی شکر یا نمک را به ناردون اضافه نموده و سپس، آن را خشک کنید.

در صورت تمایل، برای خرید و می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه دانه انار خشک شده در فر (روش چهارم)

در روش تهیه ناردونه انار در فر، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 76 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و دانه های انار را در سینی پخش کنید. مراقب باشید، دانه های انار روی یکدیگر قرار نگیرند.

در ادامه، سینی را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود 4 الی 6 ساعت صبر کنید تا ناردونه های خشک شده شما آماده شوند. در این فاصله، هر 1 ساعت به میوه ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا همه دانه ها به صورت یکنواخت خشک شوند.

نکات مهم در طرز تهیه دانه انار خشک شده

  • در صورت تمایل، می توانید دانه انار خشک شده را در ظرف درپوشیده یا کیسه فریزر بریزید و برای مدت طولانی داخل فریزر نگهداری کنید.
  • با هر روشی که دانه انار خشک را تهیه می کنید باید توجه داشته باشید، دانه ها تا زمانی که هنوز چسبندگی داشته باشند کاملا خشک نشده اند. بنابراین، اگر ناردونه ها هنوز چسبنده بودند باید آن ها را به حال خودشان بگذارید تا رطوبت شان را کاملا از دست بدهند.
  • اگر دوست دارید دانه های انار خشک شده شما طعم شیرین تری داشته باشند، می توانید اندازهی شکر را به آن ها اضافه نموده و سپس، برای خشک کردن اقدام کنید.
  • در صورت تمایل، برای تسریع روند خشک کردن دانه انار می توانید اندازهی نمک به آن اضافه کنید.
  • در هنگام خشک کردن ناردونه در فر باید کاملا مراقب باشید که دانه های انار نسوزند.
  • شما می توانید دانه های انار خشک شده را در انواع خورشت ، انواع مرغ شکم پر مثل مرغ شکم پر شمالی، انواع سالاد و انواع دسر بریزید یا از آن در طرز تهیه ناردونه (ترشک انار) بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های طرز تهیه دانه انار خشک در خانه

دانه انار خشک شده برای چی خوبه؟

دانه انار خشک تمامی را در خود دارد. ناردونه انار خشک می تواند به کاهش فشار خون، جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان، تقویت حافظه، کاهش علائم سالخوردگی، کاهش دردهای ناشی از روماتیسم، کاهش التهاب و بهبود روند خون سازی یاری کند.

غذا با دانه انار خشک شده چی درست کنم؟

شما می توانید ناردونه انار خشک شده را در بسیاری از خورش ها بریزید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید. بعلاوه، می توانید دانه انار خشک شده را همراه با زرشک برای تزیین انواع پلوها به کار ببرید. از سوی دیگر، می توانید ناردون را روی انواع سالاد بریزید یا انواع دسرها را با استفاده از آن تزیین کنید. حتی، می توانید از این خوراکی خوشمزه در تهیه مایه مواد داخل شکم انواع مرغ شکم پر نیز بهره ببرید.

روش خشک کردن انار درسته برای تزیین چگونه است؟

برای خشک کردن انار درسته کافی است انار را پشت پنجره در مقابل نور غیر مستقیم خورشید بگذارید و چند روز صبر کنید تا کاملا خشک گردد. توجه داشته باشید، فضایی که انار درسته برای خشک شدن در آن قرار می گیرد به هیچ عنوان نباید مرطوب باشد. در غیر این صورت، انار قبل از خشک شدن کپک می زند یا فاسد می گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 آبان 1403 بروزرسانی: 30 آبان 1403 گردآورنده: etre-yas.ir شناسه مطلب: 2253

به "4 طرز تهیه دانه انار خشک در آفتاب، فر، شوفاژ و میوه خشک کن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه دانه انار خشک در آفتاب، فر، شوفاژ و میوه خشک کن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید