تصویب افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در سال 99
به گزارش مجله عطر یاس، به گزارش تجارت نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، در ادامه این جلسه همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش چند برابری فراوری ماسک، مواد ضدعفونی و مواد شوینده اطلاع داد و اظهار امیدواری کرد که به زودی احتیاج به واردات ماسک از خارج از کشور رفع می گردد.
هم چنین، دستاوردهای علمی دانشگاهیان و شرکت های دانش بنیان، در زمینه فراوری تجهیزات و نرم افزارهای مرتبط با مقابله با کرونا نیز مورد بحث و آنالیز نهاده شد.
رئیس جمهور در جلسه امروز ضمن تقدیر از کادر پزشکی، نخبگان دانشگاهی، فراوریکنندگان و نیروهای نظامی و انتظامی که هریک به نحوی به تامین سلامتی، رفاه، امنیت و آرامش خاطر مردم عزیزمان یاری کردند، مواضع خصمانه دولت آمریکا در ممانعت از یاری های بهداشتی و بشردوستانه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: البته مردم عزیز ما تحریم های سخت آمریکا که عملا شامل بهداشت، درمان و سلامتی مردم شده است را ناکام گذاشتند.
تصویب افزایش ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال 1399
بر اساس تصمیم هیئت وزیران، حقوق شاغلین دستگاه های اجرایی در سال 1399، 15 درصد نسبت به سال 1398 افزایش یافته به طوری که پس از افزایش مذکور، حکم حقوقی آنان از 28 میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
هم چنین، حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلین دستگاه های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولین قانون نظام هماهنگی پرداخت کارکنان دولت در سال 1399 به میزان 17 میلیون و 974 هزار و 500 ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارکنان به میزان هفت برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین می شود.
افزون بر این، حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال 1399 به میزان 9 میلیون و 717 هزار و 500 ریال تعیین می شود که با احتساب فوق العاده های موضوع ماده (6) قانون یادشده این میزان نباید کمتر از 17 میلیون و 974 و 500 ریال شود و مابه التفاوت آن تا این مبلغ به سقف محاسبه شده، اضافه خواهد شد.
لازم به ذکر است، پس از اعمال افزایشات مذکور، مبلغ مابه التفاوت ریالی مجموع مبلغ مندرج در حکم کارگزینی (برای کارکنان رسمی و پیمانی) و قرارداد ماهانه (برای کارکنان قرارداد کارمشخص و کار تعیین و طرحی) به نسبت مدت کارکرد از مبلغ 28 میلیون ریال با عنوان تفاوت تطبیق موضوع جز (1) بند (الف) تبصره (12) در احکام درج می شود.
برهمین اساس، افزایش حقوق کارکنان مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و شرکت های دولتی دارای مقررات خاص از جمله شرکت ها و دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان های موضوع ماده 5 قانون برطرف موانع فراوری رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در سال 1399 به میزان 15 درصد تعیین می شود.
لازم به ذکر است، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق های بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال 1399، 15 درصد نسبت به سال 1398 افزایش می یابد، پس از افزایش مذکور، حکم حقوق بازنشستگان متناسب با سنوات خدمت قابل قبول، از 28 میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
همچنین، حداقل حقوق بازنشتگان به میزان 18 میلیون و 152 هزار و 750 ریال و حداکثر حقوق آنان نیز 7 برابر حداقل حقوق بازنشستگی تعیین شد.
لازم به ذکر است، سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی می توانند از محل منابع داخلی خود، با تصویب هیئت امنا یا مجمع عمومی، حداکثر درسقف افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1399 براساس مفاد این تصویب نامه اقدام کنند.
اصلاح مرجع تصویب آیین نامه چگونگی کار هیات عالی نظارت
هیات وزیران به منظور برطرف ایراد هیات عمومی دیوان عدالت اداری، آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری، موضوع تعیین مرجع تصویب آیین نامه مربوط به چگونگی کار هیات عالی نظارت را اصلاح کرد.
مطابق این اصلاحیه، دستورالعمل چگونگی کار هیات عالی نظارت و سایر دستورالعمل های لازم برای اجرای قانون و آیین نامه اجرایی آن، از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور، تهیه و ابلاغ خواهد شد.
لازم به ذکر است، مطابق قانون رسیدگی به تخلفات اداری، آیین نامه اجرایی مربوط به چگونگی کار هیات عالی نظارت باید از سوی سازمان اداری و استخدامی تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد، حال آن که بر اساس آیین نامه اجرایی قانون فوق، تصویب آیین نامه مورد اشاره به همان هیات (متشکل از دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی کشور (سابق)، کننده رییس قوه قضائیه و سه نفر از بین کنندگان وزرا و یا بالاترین مقام سازمان های مستقل دولتی) محول شده، که این تناقض مورد ایراد دیوان عدالت اداری نهاده شده است.
حقوق کارکنان
هیات وزیران آیین نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، موضوع وظایف و اختیارات هیات های امنای منتخب مسئول نگهداری و اداره اماکن و محوطه های تاریخی و موزه ها را اصلاح کرد.
بر این اساس عنوان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این آیین نامه، جایگزین عنوان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می شود.
همچنین، هیات امنای منتخب مورد اشاره از ترکیب اشخاص حقیقی و حقوقی و به منظور اداره و نگهداری موزه ملی و مجموعه های ملی و استانی، منصوب و مشخص می شوند. نحـوه تشـکیل، وظایف و اختیارات ، چگونگی فعالیت و شیوه حمایت و نظارت و طریقه دریافت یاری و ارزیابی فعالیت های این هیات ها مطابق این آیین نامه تعیین می شود.
اصلاح اساسنامه کمیسیون ملی یونسکو
با تصویب دولت، به منظور جلوگیری از بروز مسائل بودجه ای و تخصیص اعتبارات مربوط، ماده (11) اساسنامه کمیسیون ملی یونسکو در ایران، واژه تابعه به واژه وابسته اصلاح شد.
سازوکار نحوه اجرای واگذاری سهام شرکت های دولتی در قالب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس
با تصویب هیات وزیران، سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی 20 میلیون ریال تعیین و در صورت برتری تقاضا بر عرضه، از روش تسهیم به نسبت برای تخصیص استفاده خواهد شد.
هم چنین، هر شخص حقیقی می تواند فقط یک بار از تخفیف اعلام شده توسط هیات وزیران استفاده نماید که این تخفیف صرفا برای اشخاص حقیقی ایرانی مقیم داخل کشور قابل اعمال است.
لازم به ذکر است، واحد درصد از تخفیف اعلام شده توسط هیات وزیران به بازارگردانی واحدهای صندوق های سرمایه گذاری فوق الذکر در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و درصورت عدم فروش کامل سهام قابل واگذاری به وسیله صندوق های سرمایه گذاری، سهام به جامانده موضوع واگذاری با استفاده از روش ثبت سفارش عرضه خواهد شد.
تصویب اساسنامه و امیدنامه صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله با مدیریت غیر فعال
هیات وزیران، اساسنامه و امیدنامه صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله با مدیریت غیر فعال، موضوع یکی از تبصره های قانون بودجه سال 1399 کل کشور را به تصویب رساند.
لازم به ذکر است، طبق جزء (2) بند (الف) تبصره (2) قانون بودجه سال 1399 کل کشور وزارت امور مالی و دارایی مجاز است تمام یا بخشی از سهام و دارایی های دولتی دستگاه های اجرایی زیرمجموعه قوه مجریه و باقی مانده سهام متعلق به دولت و شرکت های دولتی در بنگاه های مشمول واگذاری را واگذار نماید و منابع حاصله را واریز کند. علاوه بر روش های فوق، واگذاری سهام در قالب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) مشروط به اینکه تشکیل این صندوق ها با مدیریت دولتی برای بلندمدت نباشد و یا عرضه سهام به روش ثبت سفارش با لحاظ شرایطی مجاز است.
بر همین اساس، شورای عالی بورس مکلف است سازوکار نحوه اجرای این جزء و اساسنامه صندوق های مذکور را برای تصویب در هیات وزیران تدوین کند که این اساسنامه در جلسه امروز دولت به تصویب رسید.
منبع: ایسنا
منبع: تجارت نیوز