این غذاها را در سحری نخورید
به گزارش مجله عطر یاس، این کارشناس تغذیه نسبت به صرف غذاهای چرب و سرخ شده و کنسروی در وعده سحری هشدار داد
یک کارشناس تغذیه به تشریح نکات تغذیه ای در ماه مبارک رمضان پرداخت.
نیلوفر حیدری در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر لزوم صرف هر سه وعده افطار، شام و سحری در ماه مبارک رمضان گفت: در این بین وعده سحری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و احتیاج است که افراد این وعده را بصورت کامل مصرف نموده تا انرژی لازم برای روزه داری را داشته باشند.
وی اضافه کرد: در این وعده می توان انواع غذاها از جمله انواع خورش را مصرف کرد، اما باید توجه کرد نباید حجم مصرف غذا زیاد باشد و باید از مصرف غذاهای سنگین مانند کله پاچه در این وعده خودداری کرد.
حیدری گفت: در این وعده مصرف نان و خرما و یا نان و پنیر و سبزی هم می تواند مناسب باشد.
وی بر لزوم مصرف میوه و سبزیجات در این وعده تاکید نمود و اضافه کرد: مصرف این خوراکی ها ضمن تامین سلامت دستگاه گوارش، به تامین آب بدن هم یاری می نماید.
این کارشناس تغذیه نسبت به صرف غذاهای چرب و سرخ شده و کنسروی در وعده سحری هشدار داد و اضافه کرد: در این وعده بعلاوه باید از مصرف سوسیس و کالباس، نوشابه، قهوه، چای، زولبیا و بامیه و انواع شیرینی جات خودداری کرد.
حیدری توضیح داد: توصیه می گردد در این وعده به جای نوشیدنی های مضر، از شربت عسل و آبلیمو، خاک شیر و یا آبمیوه طبیعی استفاده گردد.
وی در ادامه باتاکید بر لزوم غذای سبک در وعده افطار گفت: در وعده افطار، دستگاه گوارش بعد از چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن، احتیاجمند یک نوشیدنی ولرم و سپس یک غذای سبک است و باید بطور جد از مصرف غذای سنگین که خارج از تحمل دستگاه گوارش باشد در این وعده خودداری کرد.
این کارشناس تغذیه مصرف سوپ های رقیق، فرنی، شله زرد و نان و پنیر و سبزی را در وعده افطار توصیه کرد.
وی اضافه کرد: برای صرف وعده شام هم باید حداقل نیم ساعت فاصله با وعده افطار باشد و برای این وعده هم استفاده از غذاهای سبک توصیه می گردد.
حیدری با بیان اینکه بعضی افراد پس از ماه مبارک دچار اضافه وزن و چاقی می شوند، گفت: متاسفانه بعضی افراد برای اینکه در طول روزه داری برای لحظه ای هم احساس گرسنگی و تشنگی نکنند، اقدام به پرخوری دروعده های افطار و سحری نموده که بسیار برای بدن آسیب رسان است و موجب افزایش وزن آنها می گردد.
وی اضافه کرد: روزه داری مزایای بسیاری برای سلامت افراد دارد، اما بهره مندی از مزایای روزه به شرطی است که اصول تغذیه در آن رعایت شده و بطور جد از پرخوری اجتناب گردد.
منبع: عصر ایران