نوبیا آلفا؛ اولین گوشی پوشیدنی با صفحه نمایش خمیده

به گزارش مجله عطر یاس، خبرنگاران: وقتی شرکت چینی ZTE محصول جدید خود را با نام Nubia Alpha معرفی کرد، بیشتر کاربران انتظار یک ساعت هوشمند را داشتند، اما این شرکت تأکید داشت که آلفا، فراتر از یک ساعت است و می توان آن را یک گوشی هوشمند دانست.

نوبیا آلفا؛ اولین گوشی پوشیدنی با صفحه نمایش خمیده

با در دست دریافت و بستن آلفا به مچ دست، با یک گجت متفاوت روبرو خواهید شد که پیش ازاین نمونه اش را تنها در فیلم های علمی تخیلی دیده بودیم. این ساعت به یک صفحه نمایش خمیده و منعطف چهار اینچی مجهز شده که از نوع OLED است. بند استیلی ساعت نیز نشان از لوکس بودن این محصول دارد.

نوبیا آلفا از فناوری eSIM برای تماس استفاده می نماید که کم کم به استانداردی جدید در گوشی های همراه تبدیل خواهد شد. درواقع حذف سیم کارت در محصولات جدیدتر، موضوعی قابل پیش بینی است، زیرا فضایی اضافه و چند سانتی متری را در اختیار طراحان گوشی قرار می دهد.

خواندن متون، پیام ها و ایمیل می تواند در این صفحه نمایش چهار اینچی بسیار جذاب باشد، هرچند ضعف نرم افزاری نوبیا آلفا باعث شده تا بسیاری از این فعالیت ها در این گوشی متفاوت، غیرممکن باشد. البته شرکت ZTE اعلام نموده که در به روزرسانی های نرم افزاری آینده، بسیاری از مسائل را برطرف و امکانات جدیدی را نیز به آلفا اضافه خواهد نمود.

یکی از مسائل فیزیکی نوبیا آلفا این است که همواره بخشی از تصویر از دید کاربر پنهان است. این اشتباه در طراحی باعث شده تا کاربر برای مشاهده کامل صفحه نمایش، مجبور به چرخاندن دست خود گردد. شاید اگر ZTE، صفحه نمایش را کمی بالاتر نصب می کرد، می توانست تا حدود زیادی از این مشکل جلوگیری کند.

از مسائل سخت افزاری و نرم افزاری که بگذریم، باید به این موضوع اشاره کنیم که از نظر کیفیت ساخت و مقاومت، نوبیا آلفا یک محصول فوق العاده است. صفحه نمایش خمیده این دستگاه، برخلاف محصولاتی مثل گلکسی سامسونگ که مسائلی حاد داشت، یک صفحه نمایش با کیفیت و مقاوم است.

علاوه بر صفحه نمایش این ساعت، باید به بند استیل و بسیار مقاوم آلفا اشاره نمود. این بند که قابلیت تنظیم اندازه را نیز دارد، باعث می گردد که صفحه نمایش بر روی دست شما جابجا نگردد. باتری دستگاه نیز در استفاده روزمره، حدود 2 روز دوام خواهد آورد که با توجه به اینکه آلفا به عنوان یک گوشی معرفی شده، مناسب به نظر می رسد.

یکی از ایرادات بزرگ آلفا، ضد آب نبودن این گجت است. استاندارد IP65 انتخاب شده برای گوشی، شاید برای یک تلفن همراه عادی، کافی باشد، اما برای یک ساعت بسیار ضعیف است. درواقع شما نمی توانید نوبیا آلفا را زیر آب بگیرید یا به حمام ببرید. این گوشی تنها مقدار اندکی خیسی را تحمل می نماید و آب به سرعت به زیر صفحه نمایش نفوذ می نماید.

دوربین 5 مگاپیکسلی نیز بسیار ناامیدکننده است. درواقع اگر به هر نحوی بتوانید زاویه دست را برای دریافت تصویر، تنظیم کنید، بازهم کیفیت عکس یا ویدیو آن قدر پایین است که عملاً بدون استفاده به نظر می رسد. کیفیت دوربین در حد محصولاتی است که در سال 2010 به بازار ارائه می شد و معین نیست ZTE چرا از این لنز بی کیفیت در نوبیا آلفا استفاده نموده است.

فیلم برداری با این دوربین نیز تنها به زمانی 10 ثانیه ای محدودشده که باز هم یک اشتباه بزرگ از شرکت ZTE محسوب می گردد. با این اوصاف اگر یک گوشی قدیمی هم داشته باشید، می تواند گزینه ای مناسب تر برای عکاسی، ثبت ویدیو و حتی تماس تصویری باشد.

درست مثل صفحه نمایش، اگر دوربین هم به بخش داخلی دست در این ساعت منتقل می شد، می توانست تصاویری بهتر را ثبت کند. البته اگر ZTE خساست را کنار می گذاشت و حداقل یک لنز سلفی 8 مگاپیکسلی را در این گوشی استفاده می کرد.

هیچ فرمان صوتی یا دکمه فیزیکی نیز برای ثبت تصاویر در نظر گرفته نشده است. این موضوع باعث شده تا اجرای برنامه دوربین و ثبت عکس، بسیار مشکل گردد. استفاده از یک فرمان صوتی ساده می توانست حداقل کاری باشد که ZTE برای بهبود این دوربین فاجعه بار انجام دهد.

به طورکلی نرم افزار استفاده شده در نوبیا آلفا، آن قدر دچار مشکل است که شاید همه کاربران این پرسش را داشته باشند که چرا ZTE از یک نرم افزار آماده اندرویدی استفاده ننموده است.

لیست طولانی برنامه ها، بسیار کوچک است و انتخاب یک برنامه کار چندان ساده ای نیست. بسیاری از برنامه ها نیز بی دلیل در این ساعت قرار داده شده اند. مثلاً چرا باید یک برنامه ثبت نوشته در یک ساعت به این کوچکی قرار داده گردد. چه کسی از ساعت خود به عنوان یک دستگاه تایپ استفاده می نماید؟

جابجایی بین برنامه های اصلی با حرکات دست انجام می گردد. در تئوری این سیستم، ساده و قابل استفاده است، اما در عمل شما با دستوراتی متفاوت روبرو خواهید شد. در بسیاری از مواقع، ساعت عملی را انجام می دهد که شما قصد انجام آن را نداشته اید.

هماهنگی نرم افزاری با گوشی اصلی کاربر نیز به خوبی انجام نشده و بسیاری از اعلانات، دوبار نمایش داده می گردد. البته در نظر داشته باشید که بسیاری از مسائل ذکرشده می تواند با به روزرسانی نرم افزاری، حل گردد. هرچند معین نیست که چه زمانی این به روزرسانی ها انتشار خواهد یافت.

صفحه کلید استفاده شده در نوبیا آلفا نیز از نوع عددی است. یعنی درست مثل گوشی های اولیه، شما باید برای تایپ یک حرف، چندین بار کلیک کنید. در این بخش نیز نبود فرمان صوتی و استفاده از تایپ صوتی به شدت احساس می گردد. ZTE می توانست از تایپ صوتی گوگل که حتی در زبان فارسی نیز کارآمد است، در این گوشی استفاده کند. بااین حال باید به این موضوع اشاره کنیم که ZTE قول داده تا مسائل دستیار صوتی در نوبیا آلفا را در کمترین زمان ممکن، مرتفع کند.

در اطراف ساعت چندین دکمه فیزیکی قرار داده شده که یکی از آن ها نقش دکه هوم (خانه) را ایفا می نماید. این دکمه در تمامی وضعیت ها شما را به صفحه اصلی گوشی برمی گرداند. دکمه دستیار هوشمند نیز تعبیه شده، اما این دستیار با ضعف نرم افزاری، عملاً غیرقابل استفاده است.

از نکات مثبت این ساعت یا گوشی می توان به مسیریابی، پرداخت اندرویدی و تماس های صوتی به وسیله اسپیکر و بلوتوث اشاره نمود. امکان تماشای ویدیو های گوشی اصلی شما روی آلفا وجود دارد، اما می توانید تصور کنید که این نمایش چقدر فاجعه بار خواهد بود.

تراشه به کاربرده شده در این گوشی نیز قدیمی و از نوع Snapdragon Wear 2100 است. هرچند رم یک گیگابایتی و حافظه 8 گیگی می تواند نکته ای مثبت محسوب گردد. پردازنده نیز از نوع Cotrex-A7 و چهار هسته ای است که سرعتی مناسب را در این ساعت فراهم نموده است.

از دیگر امکانات نوبیا آلفا می توان به پخش کننده موسیقی، شتاب سنج، ژیروسکوپ، سنسور سنجش ضربان قلب، قطب نما، GPS و بلوتوث نسخه 5 اشاره نمود. امکاناتی که استفاده روزمره از این ساعت را، بهبود می بخشد.

در سرانجام و پس از استفاده از این ساعت باید به تمامی کاربران علاقه مند به این گجت اعلام کنیم که برخلاف ادعای شرکت ZTE، نوبیا آلفا یک گوشی هوشمند نیست. در بهترین وضعیت این گجت را می توان یک ساعت هوشمند با امکان تماس دریافت در نظر گرفت. امکانی که در اپل واچ نیز وجود دارد، اما شرکت اپل نام یک گوشی را روی این محصول نگذاشته است.

صفحه نمایش بسیار جذاب است، اما چندان کاربردی نیست. در واقع شما استفاده خاصی از این صفحه نمایش گران قیمت و خمیده نخواهید داشت. دوربین ضعیف را در کنار مسائل دستیار صوتی دستگاه بگذارید تا متوجه شوید، خرید این محصول 400 دلاری چندان عاقلانه نیست.

با این 400 دلار می توانید هرکدام از ساعت های لوکس بازار را تهیه کنید و به جای آن از امکانات گوشی خود بهره ببرید. پرداخت 400 دلار برای امکاناتی که همین الان در دست شما واقع شده است، چندان عاقلانه نیست. موضوعی که احتمالاً ZTE آن را در نظر نگرفته است.

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: etre-yas.ir شناسه مطلب: 155

به "نوبیا آلفا؛ اولین گوشی پوشیدنی با صفحه نمایش خمیده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوبیا آلفا؛ اولین گوشی پوشیدنی با صفحه نمایش خمیده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید