مهم ترین ترفندهای خوشمزه شدن املت گوجه فرنگی قهوه خونه ای

به گزارش مجله عطر یاس، املت گوجه فرنگی به روش قهوه خانه ای و کافه ای یکی از برای ، و است. هر چند این املت گوجه به آسان بودن معروف است ولی برای درست کردن یک املت خوشمزه که بوی تخم مرغ ندهد و رنگ و روی خوبی داشته باشد، باید رازهای خوشمزه شدن املت را بلد باشید. در این مقاله از در ما طرز تهیه املت گوجه فرنگی قهوه خونه ای و فوت و فن های خوشمزه شدن املت قهوه خونه ای را به شما آموزش خواهیم داد.

مهم ترین ترفندهای خوشمزه شدن املت گوجه فرنگی قهوه خونه ای

مواد لازم برای تهیه املت با گوجه فرنگی به روش قهوه خونه (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوجه فرنگی8 عدد بزرگ
پیاز داغ1 عدد بزرگ
تخم مرغ4 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد کوچک (اختیاری)
فلفل سیاه، نمک و پودر آویشنبه میزان لازم
روغن سرخ کردنی یا کرهبه میزان کافی
نان و خیارشوربرای سرو املت گوجه مثل قهوه خانه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت املت گوجه فرنگی: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه املت گوجه فرنگی کافه ای

املت با گوجه فرنگی مثل جزو املت های مشهور کافه و قهوه خانه های معروف است. برای طرز تهیه املت حرفه ای با گوجه، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: گوجه ها را آماده کنید

در ابتدا گوجه ها را بشویید و پوست آنها را با پوست کن یا یک چاقوی تیز بگیرید. می توانید گوجه فرنگی ها را هم بلانچ کنید. (نحوه بلانچ کردن گوجه فرنگی را در قسمت نکات تکمیلی این مطلب بخوانید) بعد از گرفتن پوست گوجه ها، آنها را روی تخته آشپزخانه، به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن یا کره بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا جایی که پیازها سبک و شیشه ای شوند.

اگر فلفل دلمه ای هم استفاده می کنید، فلفل ها را هم بشویید، خرد کنید و برای 30 ثانیه تفت دهید. (فلفل دلمه ای را زیاد سرخ نکنید چون تلخ می گردد.)

در صورت تمایل می توانید انواع کره، روغن و پیاز داغ آماده را می توانید به روش های و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

مرحله سوم: گوجه ها را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه املت گوجه با پیاز، گوجه فرنگی های خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده گردد. اگر شعله گاز را روی حالت زیاد بگذارید، گوجه ها سرخ می شوند و آب نمی اندازند ولی نرم نمی شوند.

اگر هم شعله را کم کنید، گوجه ها نرم و آبکی می شوند ولی می پزند و طعم خام نمی دهند. بهتر است شعله را روی حالت میانه یا کم بگذارید و درب تابه را بگذارید تا بپزند. سپس درب تابه را بردارید تا آب اضافی گوجه ها بخار گردد.

مرحله چهارم: تخم مرغ ها را اضافه کنید

بعد از اینکه گوجه ها پختند و آب اضافی آن ها بخار شد، تخم مرغ ها را یکی یکی در تابه بشکنید. می توانید تخم مرغ ها را جداگانه در یک کاسه بشکنید و با قاشق هم بزنید تا از لختگی خارج شوند. سپس تخم مرغ ها در تابه بریزید.

تخم مرغ را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله آخر: املت گوجه فرنگی را سرو کنید

حدود 1 دقیقه صبر کنید تا سفیده تخم مرغ ها کمی خودشان را بگیرند. سپس فلفل سیاه، نمک و پودر آویشن را اضافه کنید و با یک کفگیر نازک زرده و سفید تخم مرغ ها را به آرامی هم بزنید تا تخم مرغ ها با گوجه ها کاملا مخلوط شوند. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها سرخ شوند، املت به روغن افتاده و خوب جا بیفتد.

سپس شعله را خاموش نموده و املت گوجه را با نان داغ، پیاز، خیارشور () و سبزی خوردن سرو کنید.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا مثل فلفل سیاه، پودر آویشن و نمک، نان و خیارشور را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

طرز تهیه املت گوجه فرنگی کافه ای به روش های دیگر

روش تهیه املت با گوجه رنده شده

در این روش، احتیاجی به گرفتن پوست گوجه فرنگی یا خرد کردن آن نیست. گوجه ها را بعد از شستن از وسط نصف نموده و رنده کنید. بعد از سرخ کردن پیازها در روغن یا کره، گوجه فرنگی های رنده شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خام آنها و آب اضافی گوجه ها گرفته گردد. سپس تخم مرغ ها، ادویه ها و نمک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا تخم مرغ ها ببندند و املت آماده گردد.

روش تهیه املت با گوجه حلقه شده

اگر می خواهید املت گوجه فرنگی را با گوجه های حلقه حلقه شده درست کنید، پیازها را به صورت خلالی، نگینی یا حلقه ای شده در روغن یا تابه سرخ کنید. گوجه ها را بشویید و به صورت حلقه های نازک خرد کنید. حلقه های گوجه را کف تابه بچینید و اجازه دهید یک طرف گوجه ها سرخ گردد. سپس آنها را برگردانید تا سمت دیگر گوجه ها هم سرخ گردد. می توانید در این مدت، درب تابه را هم بگذارید تا گوجه ها بپزند.

بعد از پختن گوجه ها، به آنها نمک و ادویه های دلخواه بزنید. سپس تخم مرغ ها را به صورت همزده یا درسته، روی گوجه ها بریزید یا بشکنید. دوباره می توانید کمی نمک و ادویه روی تخم مرغ ها بپاشید. وقتی تخم مرغ ها خودشان را گرفتند، املت را سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه املت گوجه فرنگی قهوه خانه ای

  • حتما از گوجه فرنگی های رسیده، گوشتی و بدون خرابی برای تهیه املت گوجه فرنگی حرفه ای بهره ببرید. گوجه های آبدار برای استفاده در املت، چندان مناسب نیستند.
  • برای تهیه املت گوجه فرنگی، بهتر است پوست گوجه ها را بگیرید و بعد پوره یا رنده کنید تا هم ظاهر املت زیباتر گردد و هم راحت تر پخته می شوند. بعلاوه توجه کنید که بسیاری افراد پوست گوجه فرنگی در غذا را دوست ندارند.
  • طرز تهیه گوجه فرنگی قهوه خانه ای و طرز تهیه املت گوجه فرنگی کافه ای مشابه هم است و هر دو به همان روش تهیه املت گوجه حرفه ای درست می شوند.
  • در طرز تهیه املت گوجه فرنگی، می توانید تخم مرغ ها را هم نزنید یا چند تا از تخم مرغ ها را هم نزده بگذارید تا ببندد و سفت گردد. در این مدت، شعله را کم کنید و درب تابه را بگذارید.
  • برای گرفتن پوست گوجه فرنگی، آنها را بلانچ کنید. برای بلانچ کردن، گوجه ها را بشویید. یک ظرف حاوی آب سرد و یخ کنار بگذارید. گوجه فرنگی ها را در یک قابلمه بریزید و روی آنها آب جوش بریزید. 3 دقیقه گوجه ها را در آب جوش نگه دارید و بعد آنها را آبکش کنید. بلافاصله، گوجه ها را در ظرف آب سرد و یخ بریزید. سپس روی گوجه ها را با چاقو برش هایی را ایجاد نموده و پوست گوجه را به راحتی جدا کنید.
  • برای طرز تهیه املت لاکچری، می توانید علاوه بر گوجه و پیاز، از قارچ و فلفل دلمه ای هم بهره ببرید.
  • طرز تهیه املت تبریزی مشابه طرز تهیه املت با گوجه است، با این تفاوت که در این املت، از خرمای هسته گرفته شده و گردو هم استفاده می گردد.
  • افزودن پیاز داغ به املت، می تواند هم طعم املت را خوشمزه تر کند و هم بوی زهم تخم مرغ را بگیرد. پس تا جای ممکن پیاز را حذف نکنید.
  • برای درست کردن یک املت گوجه فرنگی حرفه ای و خوشمزه بهتر است به املت با گوجه، رب گوجه اضافه نکنید. اما در صورت تمایل می توانید کمی پیش از به روغن افتادن گوجه فرنگی ها یک قاشق غذاخوری یا کمتر رب گوجه هم اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا رنگ باز کند و طعم خامی خود را از دست بدهد.
  • استفاده از کره به جای روغن، می تواند طعم املت گوجه را خوشمزه تر کند.
  • استفاده از روغن یا کره زیاد در طرز تهیه املت، آن را بسیار خوشمزه تر می نماید.

فوت و فن های خوشمزه شدن املت گوجه فرنگی کافه ای

چرا تخم مرغ در املت بو می دهد؟

  • املت گوجه بسیار مستعد بوی زهم تخم مرغ است. اگر قبل از اضافه کردن تخم مرغ، هنوز گوجه فرنگی آب اضافی داشته باشد، بوی زهم تخم مرغ در املت بسیار احساس می گردد.
  • استفاده نکردن از پیاز داغ و ادویه های معطر مثل فلفل سیاه و آویشن باعث استشمام بوی تخم مرغ می گردد.
  • اگر تخم مرغ را قبل از اضافه کردن به املت، هم می زنید، از قاشق برای هم زدن بهره ببرید. استفاده از چنگال برای هم زدن تخم مرغ باعث می گردد، تخم مرغ کف بیشتری ایجاد کند و کف ها در مجاورت هوا، بوی تخم مرغ را بیشتر ساطع می نمایند.
  • استفاده از فلفل دلمه ای می توانید بوی تخم مرغ را در املت تا حدی بگیرد.

چرا املت گوجه فرنگی آب می اندازد؟

علت آب انداختن املت گوجه فرنگی این است که در زمان پختن و سرخ کردن مواد، آب پیاز و آب گوجه فرنگی به خوبی گرفته نشده است و این مواد هنوز آب داشته اند و تخم مرغ را اضافه نموده اید. حتما باید همه مواد کاملا بپزند و سرخ شوند، سپس تخم مرغ را اضافه کنید.

چرا املت به تابه می چسبد؟

برای درست کردن املت گوجه باید در ریختن روغن دست و دلباز باشید. درواقع مهم ترین علت چسبیدن املت قهوه خانه ای به کف تابه، کم بودن میزان روغن املت است. اگر از میزان روغن بیشتری در این املت بهره ببرید، املت شما خوشمزه تر خواهد شد. بعلاوه به خاطر داشته باشید که در زمان پخت املت شعله گاز نباید خیلی زیاد باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 آذر 1403 بروزرسانی: 5 آذر 1403 گردآورنده: etre-yas.ir شناسه مطلب: 2256

به "مهم ترین ترفندهای خوشمزه شدن املت گوجه فرنگی قهوه خونه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهم ترین ترفندهای خوشمزه شدن املت گوجه فرنگی قهوه خونه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید