مواد غذایی ممنوع در یخچال چه چیزهایی هستند؟
به گزارش مجله عطر یاس، وقتی صحبت از میوه ها، سبزیجات و سایر اقلام خوارباری می گردد، فکر می کنیم که باید برای تازه و خوشمزه نگه داشته شدن، آن ها را در یخچال نگهداری کنیم در حالی که این موضوع در خصوص بعضی از غذاها صدق نمی کند. بعضی چیزها طعم و بافت بهتری دارند زمانی که از سرما دور نگه داشته شوند.

به بیان ساده تر نگهداری در یخچال برای بسیاری از غذاهای لازم است اما هوای سرد داخل این وسیله می تواند تأثیر منفی بر سایر غذاها داشته باشد بنابراین این غذاهای جزء دسته مواد غذایی ممنوع در یخچال هستند و باید خارج از آن نگهداری شوند.
مواد غذایی ممنوع در یخچال
گاهی اوقات خیلی واضح نیست که یک محصول غذایی خاص در کجا باید نگهداری گردد تا کیفیت آن حفظ گردد بنابراین در اینجا به آنالیز بعضی از رایج ترین غذاهایی می پردازیم که احتیاجی به نگهداری در یخچال ندارند و خارج از آن تازه تر و خوشمزه تر می مانند.
خربزه - طالبی - هندوانه
در میوه فروشی ها می بینید که خربزه، طالبی، هندوانه و سایر میوه های مشابه را دور از مکان سرد یا یخچال نگهداری می نمایند پس برای اینکه طعم این میوه ها را کاملاً حفظ کنید آن ها را روی پیشخوان نگه دارید. به عبارتی دیگر هندوانه و خربزه های نارس و نتراشیده از قاعده مواد غذایی ممنوع در یخچال پیروی می نمایند.
حتی بعضی از تحقیقات در آمریکا نشان داده اند که نگهداری این نوع میوه ها در دمای اتاق می تواند به حفظ بیشتر مواد مغذی آن ها به خصوص آنتی اکسیدان هایشان (ویتامین C، زآگزانتین، لیکوپن و بتاکاروتن) یاری کند اما پس از برش بهتر است آن ها را به مدت سه الی چهار روز در یخچال نگهداری کنید.
آووکادو
برخلاف آووکادوهای کاملاً رسیده که باید در یخچال نگهداری شوند، آووکادوهایی که احتیاج به رسیدن دارند از مواد غذایی ممنوع در یخچال هستند و باید به مدت چهار الی هفت روز دور از یخچال باشند چراکه سرد کردن آن ها این روند را کند و زمان آن را طولانی تر می نماید. در ضمنً این کار می تواند باعث از بین رفتن سریع تر آووکادوها گردد. پس از رسیدن و یا برش دادن آووکادوها بهتر است آن ها تا زمانی که بخواهید میل کنید داخل یک کیسه یا ظرف در یخچال نگه دارید.
موز
دمای گرم مورد احتیاج برای رسیدن صحیح موز دمایی در حدود 15 الی 20 درجه سانتیگراد است و این فرآیند با قرار دادن آن در یخچال متوقف می گردد. بعلاوه ممکن است به علت تأثیر دما بر دیواره سلولی این میوه، نهایتاً پوست آن در یخچال سیاه گردد. برای تازه نگه داشتن موزها باید آن ها را در دمای اتاق با پوشش پلاستیکی که به دور ساقه هایشان پیچیده اید نگهداری کنید. روکش پلاستیکی آن ها را از آزاد شدن گاز باز می دارد که این امر فرآیند رسیدن را سرعت می بخشد.
مرکبات
مرکبات مانند لیمو شیرین، لیموترش، پرتقال و گریپ فروت همگی نمونه هایی عالی از مواد غذایی ممنوع در یخچال هستند و احتیاجی به نگهداری در یخچال ندارند. آن ها در دمای اتاق آبدارتر و خوش طعم تر هستند. این میوه های آبدار را به جای اینکه در کشوی میوه یخچال قرار دهید بهتر است در یک مکان خنک، خشک و با تهویه مناسب نگهداری کنید و و ظرف چند هفته مصرف کنید. در صورتی که می خواهید مدت زمان بیشتری داشته باشید، از آن ها در یک کیسه پلاستیکی داخل کشوی یخچال نگهداری کنید.
میوه های هسته دار
میوه های هسته دار مانند هلو، زردآلو، شلیل و آلو در دسته مواد غذایی که نباید در یخچال نگهداری گردد قرار می گیرند. این عبارت بدین معناست که آن ها تا زمانی که رسیده و آماده مصرف شوند باید در آشپزخانه یا در دمای اتاق بمانند چراکه دمای سرد فرآیند رسیدن آن ها را مختل می نماید. پس از نرم شدن و رسیدن می توانید آن ها را تا سه روز در یخچال نگهداری کنید.
گوجه فرنگی
یکی از راه های آسان برای ماندگاری بیشتر گوجه فرنگی این است که آن را خارج از یخچال نگه دارید. جو سرد و مرطوب داخل یخچال می تواند بر بافت، طعم و مزه گوجه فرنگی های شما قبل از اینکه فرصت استفاده از آن ها را داشته باشید، تأثیر بگذارد ضمن اینکه رنگشان را کدر می نماید. جای گوجه فرنگی های تازه در مکانی خشک و خنک مانند پیشخوان است، نه در یخچال تا به غشای آن آسیب وارد نگردد پس کانتر یا پیشخوان برترین مکان برای نگهداری گوجه فرنگی هاست به خصوص اگر به صورت کامل نرسیده باشند. جالب است بدانید که گوجه فرنگی گیلاسی تنها گونه ای است که در یخچال می ماند بدون اینکه خیلی زود حالت نرمی به خود پیدا کند.
فلفل دلمه ای
یکی دیگر از مواد غذایی ممنوع در یخچال فلفل دلمه ای است. فلفل دلمه ای یکی از مواد غذایی روی کره زمین است که پس از قرار دادن در یخچال، رسیدن آن متوقف می گردد. فلفل دلمه ای را از سرما دور نگه دارید. فلفل چه چیلی باشد چه شیرین بهتر است در یک کیسه کاغذی در فضای خنک و دارای تهویه مناسب مانند پیشخوان آشپزخانه نگهداری گردد تا عالی بماند.
سیب زمینی
دمای سرد یخچال نشاسته های موجود در سیب زمینی ها را تجزیه و آن ها را به شکر تبدیل می نماید ضمن اینکه بافت آن ها را به طرز ناخوشایندی از بین می برد. بعلاوه باعث تغییر رنگ آن ها نیز می گردد. برای حفظ بافت سیب زمینی ها نباید آن ها را بشویید. در ضمنً باید از آن ها در مکان هایی تاریک، خنک و خشک مثال انباری در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید.
پیاز
از آنجا که رطوبت یخچال باعث کپک زدن پیازها می گردد آن ها در دسته مواد غذایی ممنوع در یخچال قرار می گیرند. بیشتر انواع پیاز هایی مانند زرد، سفید و قرمز زمانی که در دمای اتاق دور از حرارت باقی مانده از اجاق گاز یا فر نگهداری می شوند، تازه ترین حالت خود را دارند.
لذا برای تازه ماندن پیازها بهتر است که آن ها را در جایی خنک و به دور از تابش نور مستقیم خورشید مانند انباری، آن هم داخل یک کشو یا کیسه درب دار قرار دهید.
نباید فراموش کنید آن ها را از سیب زمینی ها دور نگهدارید چراکه سبزیجات ریشه ای چون سیب زمینی گاز اتیلن از خود منتشر می نمایند که می توانند باعث پوسیدگی زودرس پیاز شوند.
گفتنی است که بعد از بریدن پیاز باید تکه های به جای مانده را در یک کیسه یا یک ظرف درب بسته داخل یخچال نگهداری کرد.
سیر
رطوبت داخل یخچال به خراب شدن سیر سرعت بیشتری می بخشد مگر اینکه از قبل پوست گرفته و آماده شده باشد. در غیر این صورت از دسته مواد غذایی ممنوع در یخچال به شمار می آید و بهتر است در جای خشک مانند اتاق با گردش هوای خوب و دور از نور نگهداری گردد.
اگر سیرها تا زمانی که آماده استفاده از آن ها نباشید، به صورت کامل باقی بمانند دوام بیشتری خواهند داشت. بهتر است سیر همراه با پیاز در انبار خنک و تاریک نگهداری گردد تا زمانی که آن را بهره ببرید اما باید پس از برش، آن را در یخچال نگهداری نمایید.
گیاهان سبز برگ
گیاهان سبز برگ مانند ریحان، گشنیز، نعناع، جعفری و شوید را باید مانند دسته های گل در نظر گرفت به طوری که باید انتهای آن ها را کوتاه کنید و در یک لیوان شیشه ای پر از آب تازه نگه دارید. آن ها روبه روی پنجره ای که رو به آفتاب است به خوبی رشد می نمایند پس اگر در یخچال نگهداری شوند، برگ های آن ها به سرعت پژمرده، تیره رنگ و شنماینده می شوند.
بادمجان
لازم نیست بادمجان ها در یخچال باشند اما مراقب باشید که آن ها را در جای خیلی گرم قرار ندهید وگرنه چروک می شوند. اگر می خواهید بادمجان ها را در برترین حالت خود حفظ کنید بهتر است آن ها را در مکانی خنک و تاریک به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
روغن
اغلب نگهداری روغن ها مثال روغن زیتون، روغن نباتی، روغن نارگیل و سایر روغن های پخت و پز در یخچال باعث کدر، غلیظ و جامد شدن آن ها می گردد که برای پخت و پز کاملاً ایده آل نیست. به همین علت نگه داشتن آن ها در دمای اتاق به حفظ رنگ و قوامشان یاری می نماید فقط مطمئن شوید که آن ها را از نور مستقیم خورشید دور نگه می دارید. مثلاً روغن زیتون زمانی که در معرض دماهای زیاد یا نور مستقیم خورشید قرار می گیرد، به سرعت فاسد می گردد پس بهتر است آن را در یک قفسه یا مکان خنک و تاریک مانند کمد آشپزخانه قرار دهید تا اینکه آن را روی پیشخوان بگذارید.
عسل
عسل یک شیرین نماینده طبیعی همه کاره با ماندگاری تقریباً بی خاتمه است اما هرگز نباید آن را در یخچال نگهداری کرد.از آنجاکه عسل در هوای سرد جامد و متبلور می گردد، در گروه مواد غذایی که نباید در یخچال نگهداری گردد جای می گیرد پس از گذاشتن عسل در یخچال خودداری کنید. این ماده را باید در اتاقی خنک، تاریک و با دمای ایده آل نگهداری کنید تا طعم شیرین آن کاملاً لطیف باقی بماند.
قهوه
رطوبت موجود در یخچال قهوه را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند باعث ایجاد تراکم در آن گردد که برای طعم قهوه آسیاب شده یا دانه کامل خوب نیست پس در گروه مواد غذایی که نباید در یخچال نگهداری گردد، جای می گیرد. به عبارتی دیگر اگر قهوه را در یخچال قرار بگیرد بوی مواد غذایی اطراف خود را می گیرد پس یخچال می تواند به طعم آن آسیب برساند. برترین راه برای نگهداری قهوه و جلوگیری از خراب شدن آن این است که قهوه را در یک ظرف درب بسته در انباری یا کمد به دور از نور مستقیم نگه دارید تا در زمان دم کردنش برترین طعم را داشته باشد.
نان
در آب و هوای گرم بسیاری از مردم نان خود را در یخچال نگهداری می نمایند تا هم از دسترس مورچه ها در امان باشد و هم از کپک زدن نان جلوگیری نمایند. اگرچه این یک استراتژی مناسب است اما رطوبت یخچال رطوبت را از نان خارج نموده و نان های خشکی را برای شما به ارمغان می آورد پس این امر آن را در گروه مواد غذایی ممنوع در یخچال قرار می دهد. اگر قرار است طی چند روز نان های خود را بخورید، احتیاج نیست آن ها را در یخچال قرار دهید چراکه دمای سرد یخچال ساختار نان را تغییر می دهد و طعم آن را کهنه می نماید اما اگر می خواهید نان را در طول چند هفته بهره ببرید، می توانید آن را فریز کنید.
اگر این غذا که از مواد غذایی ممنوع در یخچال محسوب می گردد را در فریزر نگهداری کنید می توانید هر زمان که خواستید آن ها را به وسیله توستر یا فر برشته کنید زیرا قراردادن برش های نان یخ زده در توستر یا فر باعث طراوت آن ها نیز می گردد. روش دیگری که می توانید نان تازه میل کنید این است که هر چند روز یک بار چند تکه از آن ها را در صورت احتیاج از فریزر بیرون بیاورید و در دمای اتاق در ظرف نان قرار دهید تا آماده خوردن شوند.
کلام آخر
علاوه بر اینکه باید بدانید برترین روش تهیه مواد غذایی چیست که در پاسخ می توانیم خبرنگارانمارکت، فروشگاه آنلاین را پیشنهاد دهیم، باید بدانید کدام غذاها را نباید در یخچال نگهداری کنید و کدامیک برای تازه ماندن به دمای پایین تری احتیاج دارند. دانستن این امر به شما یاری می نماید تا برترین راه را برای نگهداری همه چیز در نظر بگیرید و ضایعات مواد غذایی را در خانه خود کاهش دهید تا پول را هم برای خرید مجدد مواد هدر ندهید.
منبع: اسنپ مارکت