طرز تهیه موچی با شیر مقوی با تمام نکات
به گزارش مجله عطر یاس، موچی که نام آن را زیاد در کافه ها و شیرینی فروشی ها می شنوید، یک دسر خوشمزه ژاپنی محسوب می گردد که با بافت کشسانی خود حسابی سرو صدا نموده است. ظاهر نرم و کشسانی این دسر خوشمزه، مدیون آرد برنج چسبناکی است که طعم آن را با دیگر دسرها متفاوت نموده است. نام و ظاهر این دسر گاهی افراد را به این اشتباه می اندازد که تهیه آن کاری سخت است. خواندن دستور تهیه موچی روی گاز به سادگی، شما را متوجه آسانی دستور موچی خواهد نمود. حال با خواندن طرز تهیه موچی با شیر به همراه تمام نکات آن، این دسر خوشمزه را با روشی متفاوت اما ساده درست خواهید کرد. با تهیه این دسر خوشمزه به میز پذیرایی تان در میهمانی ها رنگ و لعاب دیگری دهید.
مواد لازم برای تهیه موچی با شیر
- آرد برنج گلوتینوس 100 گرم
- مربای توت فرنگی 80 گرم
- شیر 40 گرم
- نشاسته ذرت 30 گرم
- کره بدون نمک 20 گرم
مواد لازم برای فیلینگ موچی با شیر
- خامه فرم گرفته 150 گرم
- پنیر خامه ای یک بسته
- شکر 40 گرم
- وانیل چهار گرم
- مربای توت فرنگی دو قاشق غذاخوری
- توت فرنگی شش عدد
- توت فرنگی برای تزئین
طرز تهیه موچی با شیر
1. مایه موچی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه موچی با شیر باید پنیر خامه ای و شیر را از 30 دقیقه قبل در دمای محیط بگذارید. سپس در یک کاسه مناسب شیر، مربای توت فرنگی، نشاسته ذرت و آرد برنج را بریزید. با هم زن مواد را آن قدر هم بزنید تا کامل یک دست و چسبناک گردد. در این مرحله باید شکیبا باشید. حال مخلوط را از یک صافی تمیز رد کنید تا گلوله ای در مایه موچی باقی نماند. کاسه ای که مواد موچی را در آن ریخته اید با کاغذ مخصوص مایکروفر یا سلفون خوب بپوشانید. با یاری چاقو یا چنگال حدود 12 سوراخ روی کاغذ ایجاد کنید. در نهایت کاسه موچی را برای پخت، به مدت سه دقیقه در دمای 100 درجه در مایکروفر بگذارید. برای تولد بچه ها تان طرز تهیه موچی عروسکی را خوانده و آن را به شکل های مختلف برای میز پذیرایی تان تزئین کنید.
نکته: برای اطمینان از پخت خمیر موچی، یک خلال دندان در وسط آن قرار دهید در صورت تمیزی خلال، موچی پخته است.
2. کره را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه موچی با شیر باید کاسه را به آرامی از مایکروفر خارج کنید. کاغذ روی کاسه را بردارید. حال میزان کره گفته شده را روی خمیر موچی بگذارید. با یاری لیسک یا کاردک شیرینی پزی مخلوط را تا جایی هم بزنید که تمام کره جذب خمیر گردد. در نهایت خمیر را در دمای اتاق قرار دهید تا خنک گردد. در صورت نبود نشاسته ذرت می توانید طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت را بخوانید تا با خیال راحت آن را درست کنید.
نکته: از دست زدن به خمیر داغ موچی خودداری کنید.
3. فیلینگ خامه ای را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه موچی با شیر باید پنیر خامه ای نرم شده را به همراه میزان شکر گفته شده داخل کاسه بریزید. مواد را با سرعت میانه برای 2 دقیقه هم بزنید تا پف کند. حال در کاسه ای جداگانه خامه و وانیل را با سرعت میانه رو به بالا هم بزنید تا قله های سفتی از خامه ظاهر گردد. در ادامه خامه فرم گرفته را داخل کاسه پنیر خامه ای بریزید. این دو را باید برای 20 ثانیه با یکدیگر مخلوط کنید تا کامل با یکدیگر ترکیب شوند. در نهایت فیلینگ خامه ای را داخل قیف شیرینی پزی ریخته و کنار بگذارید. شش عدد توت فرنگی را به قطعات کوچکتر خرد کنید. مربای توت فرنگی را هم داخل کاسه ریخته و کنار بگذارید.
4. خمیر موچی را ورز دهید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه موچی باید خمیر موچی را با یاری لیسک در تابه کشیده و تا کنید. سپس خمیر را حدود پنج دقیقه با دستان خود ورز دهید تا مقدار ساعدتان کش بیاید. خمیر را با یک چاقوی تیز به شش قسمت مساوی برش دهید. در ادامه هر تکه از خمیر را با استفاده از وردنه به قطر 12.5 سانتی متر باز کنید. آرد برنج را در یک طرف خمیرتان بریزید. سپس آن را روی یک قالب گرد همچون کاسه بگذارید. دقت داشته باشید که طرف آردی خمیر پایین باشد. در صورت عدم علاقه یا حساسیت به توت فرنگی می توانید طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر را امتحان کنید.
نکته 1: هنگام استفاده از وردنه حتما دور آن را سلفون یا پوشش پلاستیک دیگری بچسبانید.
نکته 2: بهتر است قطر خمیرتان بزرگ باشد تا راحت تر آن را بپیچید.
5. موچی را فیلینگ کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه موچی با شیر باید داخل موچی کمی خامه فیلینگ کنید. سپس روی خامه کمی از توت فرنگی های خردشده بریزید. در آخر روی توت فرنگی ها مجدد خامه ریخته تا آن را کامل بپوشاند. در ادامه لبه های موچی را از اطراف بالا آورده و به یکدیگر بچسبانید. دقت داشته باشید که لبه های موچی را خوب به یکدیگر فشار دهید که به یکدیگر بچسبند. موچی را از قسمت صاف آن داخل بشقاب سروتان برگردانید. در نهایت بشقاب را برای 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک و قابل سرو گردد.
نکات تکمیلی تهیه موچی با شیر
موچی از آن دسرهای خوشمزه ای است که با کمی صبر و حوصله به راحتی می توان همچون یک قناد حرفه ای درست کرد. تهیه موچی با فیلینگ و رنگ های متفاوت قطعا به میز پذیرایی تان رنگ و لعاب دیگری خواهد داد که نمی توان آن را انکار کرد. حال نکات تکمیلی زیر مراحل تهیه موچی با شیر را برایتان راحت تر خواهد نمود پس حتما بخوانید.
نحوه پیچاندن خمیر موچی
پیچاندن خمیر موچی کاری سخت است که با تکرار و تمرین برایتان آسان تر می گردد. روش گفته شده در بالا و یاری گرفتن از یک قالب گرد مانند کاسه، ساده ترین روش پیچاندن است. حال در صورت نبود یک قالب گرد می توانید خمیر را در طرز تهیه موچی با شیر، روی سطح کارتان به شکل یک بالش دربیاورید. سپس یک تکه از آن بردارید. هر تکه کوچک از خمیر موچی را با یاری وردنه، به شکل یک مربع با عرض 12.5 سانتی متر باز کنید. فیلینگ پنیر خامه ای و میزانی توت فرنگی در میان آن بریزید. سپس کناره های خمیر را به روی فیلینگ آورده و خمیر را ببندید.
چسبانندگی خمیر موچی با شیر
مهم ترین علت چسبانندگی خیمر موچی استفاده از آرد برنج گلوتینوس است تا جایی که کار تهیه آن را برای افراد به ویژه مبتدی ها کمی زمان بر و و سخت نموده است. برترین راه چاره جایگزین، استفاده از نشاسته ذرت است. به این معنا که هنگام ورز دادن خمیر باید نشاسته ذرت روی سطح کارتان بپاشید سپس خمیر را روی آن قرار دهید. از سویی دیگر به هنگام شکل دادن به خمیر و ریختن مواد میانی باید کف دست تان حتما کمی نشاسته ذرت بریزید. با خواندن دستور تهیه موچی با آرد برنج ایرانی، آن را به روشی متفاوت تهیه کنید.
تزئین موچی
ساده ترین روش تزئین، پاشیدن پودر قند روی موچی ها است، در حالی که از ماژیک خوراکی، سس شکلاتی و گاناش، اسمارتیز، ترافل های رنگی، فوندانت و خرده آجیل هم می توانید یاری بگیرید. در نهایت شما باید با توجه به سلیقه، ذائقه و مواد موجود در منزل تان این دسر خوشمزه را تزئین و سرو کنید.
مواد میانی موچی با شیر
موچی را با هر دستور و آردی تهیه کنید، نقش فیلینگ های متنوع را در عطر و طعم آن نمی توان انکار کرد. تکه های میوه فصل، سس شکلاتی، مارمالاد آلبالو، شکلات صبحانه خانگی ساده، نوتلا و خامه شکلاتی مواد میانی هستند که می توانید با توجه به ذائقه تان به عنوان مواد میانی از آن ها بهره ببرید. از سویی دیگر فیلینگ پوره میوه، خرده های میوه به همراه خامه یا گاناش هم ترکیب خوشمزه ای می تواند برای آن باشد.
گلوله شدن خمیر موچی با شیر
مهم نیست موچی با چه دستور و یا موادی تهیه می گردد، مهم آن است که در همان مرحله اول گلوله گلوله نگردد. در طرز تهیه موچی با شیر برای جلوگیری از این مسئله باید قبل از اضافه کردن شکر آن را پودر کنید. از سویی دیگر مخلوط آرد و شکر را قبل از ریختن شیر باید از صافی رد کنید. اگر علاقه مند به شیرینی های کره ای هستید مطلب تاریخچه شیرینی کره ای باید برایتان جالب باشد.
آرد قابل استفاده در تهیه موچی
دستورهای متفاوتی از موچی در دنیای شیرینی پزی وجود دارد که هر کشوری با توجه به ذائقه خود آن را تغییر داده است. دستور تهیه سنتی موچی با آرد موچی ژاپنی به نام گلوتینوس است که به علت عدم دسترسی به آن می توان آرد دیگری را هم جایگزین کرد. آرد را به مقدار اضافه کنید تا نه سفت گردد و نه چسبناک. در مطلب بالا تهیه آن را با آرد موچی مخصوص شرح داده ایم در صورتی که می توانید طرز تهیه موچی با آرد گندم ساده و شکلاتی را هم امتحان کنید.
نحوه نگه داری موچی با شیر
با توجه به دستور تهیه موچی با شیر بهتر است که آن را تازه و بلافاصله سرو کنید. اگر موچی را در ظرف دربسته نگهداری کنید می توانید تا دو هفته آن را همچون روز اول سالم و تازه نگه دارید. به خاطر داشته باشید که گذاشتن موچی در یخچال منجر به خشک و سفتی آن خواهد شد.
منبع: کتاب کاله