سس مایونز و کچاپ چگونه فراوری و بسته بندی می شوند؟

به گزارش مجله عطر یاس، سس ها به طورکلی انواع مختلفی دارند که هر کدام مزه و طعم متفاوتی نسبت به هم دارند. از سس ها به عنوان چاشنی برای غذا ها، پیش غذاها و حتی دسرها استفاده می گردد. سس ها در میان مردم جهان بسیار طرف دار دارند؛ و به این علت است که همواره تقاضا برای سس ها در تمامی جوامع زیاد است. برای فراوری انواع سس خط فراوری گسترده ای احتیاج است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. خط فراوری سس (مایونز، کچاپ) به طورکلی شبیه هم هستند و فقط در مواد و ترکیبات استفاده شده با هم تفاوت دارند.

سس مایونز و کچاپ چگونه فراوری و بسته بندی می شوند؟

خط فراوری سس مایونز و کچاپ

در ابتدا کار برای راه اندازی خط فراوری سس ها باید یک ایده پردازی قوی داشته باشیم تا از آن ایده هم در بخش کیفیت هم از ظاهری مناسبی که آن دارد برترین بازدهی را داشته باشیم.

دومین کاری که باید انجام شود کار های اداری مربوط به خط فراوری است که این کار ها شامل:

  1. نوشتن طرح توجیهی: که خود طرح توجیهی شامل (تعداد نیروی کار، انواع دستگاهی به کاربرد در انجام و فراوری سس، محل اجرای طرح و…) می شود.
  2. روند اداری راه اندازی خط فراوری و گرفتن مجوز از اداره صنعت و معدن
  3. گرفتن انواع مجوزها و (سیب سلامت)
  4. تجهیزات و دستگاه مورداستفاده در خط فراوری سس ها

مواد تشکیل دهنده و ترکیبات سس مایونز

  • روغن

روغنی که در سس مایونز استفاده می شود باید به صورت زمستانه باشد که در سس بعداً منجمد نشود و بعلاوه وقتی مصرف نماینده در یخچال خواست از آن استفاده کند در آن نیز سفت نشود.

استفاده از ترکیب روغن های سویا، کانولا، روغن پنبه دانه و بعلاوه روغن ذرت در فراوری انواع سس رایج است.

  • انواعی از شیرین نماینده ها

برای بهتر کردن سس مایونز از انواع شیرین نماینده ها مثل نشاسته و دیر شیرین نماینده ها استفاده می شود خواص نشاسته در این ترکیب می تواند موادی که باهم اختلاط ندارند را باهم ترکیب نماید.

  • امولیسفایر

در فرمولاسیون سس مایونز از این ماده برای این استفاده می نمایند که دو منابع آب و روغن از هم جدا نشوند به همین علت است که در ترکیبات سس از تخم مرغ استفاده می شود

  • مواد اسیدی

مواد اسیدی از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می نماید. بعلاوه از آن برای پایدارکردن امولسیون استفاده می شود.

  • مواد نگهدارنده

برای اینکه سس سالم بماند در سس از دما استفاده نمی شود پس از موادی مثل اسید بنزوئیک استفاده می شود.

  • صمغ

برای پایداری بیشتر سس مایونز از گزانتنان و بعلاوه از cmc استفاده می نمایند.

که آن آب موجود در سس را مهار می نمایند و بعلاوه از دو تکه شدن سس جلوگیری می نماید.

  • گلوتامات سدیم

برای بهترشدن و بیشترشدن طعم و ورزهای چشایی سس از این ماده استفاده می شود.

روند فراوری سس مایونز

اصلی ترین قسمت خط فراوری ترکیب مواد باهم است و درست انجام شدن آن بهبود کیفیت سس را به همراه دارد.

  1. اضافه کردن تخم مرغ در مخزن مخصوص
  2. اضافه کردن آب و شکر
  3. اضافه کردن نمک، آبلیمو و سرکه
  4. اضافه کردن روغن
  5. اضافه کردن پودر خردل
  6. این مواد در مخزن امولسیون سازی باهم ترکیب می شوند .
  7. بعد از آن به دستگاهی به نام هموژنایزر وارد می شود و افت وزن پیدا می نماید.
  8. و به این مخلوطی که از این دستگاه خارج می شود سس مایونز گفته می شود که مرحله بعد شامل بسته بندی می شود.

سس مایونز و کچاپ به علت غلیظ بودن باید با استفاده از دستگاه مخصوصی به نام دستگاه پرکن مایعات غلیظ پر شود که این دستگاه ها مدل های متفاوتی دارند. جهت تماشا تنوع و خصوصیات دستگاه به سایت رادان ماشین مراجعه کنید.

در ادامه برای بستن درب ظرف از دستگاه درب بند و برای لیبل زدن روی اجناس از دستگاه لیبل زن استفاده می کنیم.

دستگاه شیرینگ پک نیز پوششی پلاستیکی نازکی برای محصول استفاده می نماید که محصول را تمیز و مرتب شده کنار یکدیگر بسته بندی کند.

مواد تشکیل دهنده سس کچاپ و خط فراوری آن

برای فراوری سس کچاپ ابتدا باید از گوجه مرغوب بهره ببرید و در ادامه رب گوجه فرنگی تهیه شده را با آب و شکر در مخزن می ریزیم و در حرارت مناسب قرار می دهیم.

سپس در آن سیر و پیاز و سایر مواد افزودنی را اضافه می کنیم. حالا که فرایند پخت انجام شد و مواد به غلظت رسید نوبت به مرحله بعد که شامل ریختن نمک و سرکه به ترکیب است که بعد از آن مواد نگهدارنده یا پایدارنماینده و بعلاوه در صورت احتیاج مواد غلیظ نماینده را به مواد اضافه می کنیم.

با گذشتن از این مرحله به مرحله پاستوریزاسیون می رویم.موادی باحرارت بالا به سمت دستگاه پرکن سس ، بسته بندی، لیبل زنی و بعلاوه نگهداری فرستاده می شود.

برخی از دستگاهی مورداحتیاج برای فراوری سس کچاپ

  • دستگاه پرکن دو کاره
  • دستگاه درب بندی
  • دستگاه مخزن مخصوص آب گوجه فرنگی
  • میکسر سس کچاپ
  • و….

برای خرید دستگاه های خط فراوری سس می توانید به مجموعه رادان ماشین که فراورینماینده انواع دستگاه هاست مراجعه کنید.

جمع بندی

اگر قصد راه اندازی خط فراوری سس مایونز و کچاپ را داشته باشید احتیاج است که تجهیزات اولیه آن را خریداری نمایید. رادان ماشین می تواند برترین گزینه برای خرید انواع ماشین آلات فراوری سس باشد و کار شما را بهسیار راحت کند.

آدرس: تهران، کیلومتر 19 جاده مخصوص، بعد از سه راه سنگی، نبش کوچه فجر، شماره 8، مجتمع ایرانیان، طبقه سوم، واحد 329

مشاوران فروش: 09120550895

تلفکس: 02146801050 - 02146801060

چقدر می پسندید؟

منبع: اتاق
انتشار: 4 دی 1402 بروزرسانی: 4 دی 1402 گردآورنده: etre-yas.ir شناسه مطلب: 2191

به "سس مایونز و کچاپ چگونه فراوری و بسته بندی می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سس مایونز و کچاپ چگونه فراوری و بسته بندی می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید