رازگشایی از نئاندرتال ها؛ با تکنیک جدید شناسایی دی ان ای
به گزارش مجله عطر یاس، دانشمندان در نتایجی که از یافته های خود در سال 2017 در نشریه ساینس منتشر کردند، نشان داده بودند که می توانند دی ان ای نئاندرتال را در میان سایر مواد ژنتیکی کف غار ها جدا کنند.
دانشمندان می گویند با تکنیکی جدید که می تواند آثار ریز دی ان ای موجود در ذرات غبار کف غار را تجزیه و تحلیل کند، توانسته اند پرده از راز زندگی نئاندرتال های اسپانیا بردارند.
در این روش که برای اولین بار عملیاتی شده است رسوبات کف غار گالریا د لاس استاتواس در شمال اسپانیا، که شامل خون و فضولات نئاندرتال های 100 هزار سال پیش بوده، مورد بررسی قرار گرفته است.
پروفسور کریس استرینگر از موزه تاریخ طبیعی لندن با بیان اینکه پتانسیل این فناوری خارق العاده است، می گوید: شما نیازی به داشتن یک ابزار سنگی یا استخوان فسیلی ندارید تا بفهمید آیا یک انسان ماقبل تاریخ در مکانی زندگی کرده یا کار کرده است.تنها آنچه نیاز دارید دی ان ای ای است که آن ها در خرابه های خانه های خود در غار ها به جا گذاشته اند. به کار گیری این روش جدید تاثیرات فراوانی خواهد داشت و نتایج اش در تحقیقات آینده تعیین خواهد شد.
تا پیش از این فقدان شواهد مستحکم از دلایل عمده ای بوده است که کار محققان را برای شناخت انسان نئاندرتال با مشکل روبه رو کرده بود. با این حال دانشمندان می گویند تکنیک تازه به محققان امکان می دهد دی ان ای بازیابی شده از رسوبات غار ها را مطالعه کنند.
روش شناسایی دی ان ای از رسوب کف غار ها چهار سال پیش توسط دانشمندان مستقر در رم و در موسسه انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک آلمان ساخته شد.
دانشمندان در نتایجی که از یافته های خود در سال 2017 در نشریه ساینس منتشر کردند، نشان داده بودند که می توانند دی ان ای نئاندرتال را در میان سایر مواد ژنتیکی کف غار ها جدا کنند. فناوری تازه که بر مبنای شناسایی هویت ژنتیکی نئاندرتال ها شکل گرفته، سطحی جدیدی از فناوری پیشین است.
بنیامین ورنو، محقق در موسسه ماکس پلانک که هدایت تحقیق تازه را برعهده داشت، در این باره گفت: ما شواهد روشنی در دست داریم که نئاندرتال ها ده ها سال در غار گالریا د لاس استاتواس زندگی کرده اند.
وی درباره اینکه آیا احتمال دارد وجود دی ان ای انسان ها به این دلیل باشد که آنجا محل دفن نئاندرتال ها به شمار می رفته گفت: ما فکر نمی کنیم که آن ها مردگان خود را در آنجا دفن کرده باشند، بلکه معتقدیم آن ها ممکن است آنجا گوشت قصابی کرده باشند.
در این فرایند گاهی اوقات آن ها دست خود را می بریدند و خون شان بر کف غار می ریخته است. به همین ترتیب، ادرار و مدفوع نوزادان آن ها نیز در کف غار به جا می مانده و دی ان ای آن ها باقی می مانده است.
دانشمندان با استفاده از روش جدید، دی ان ای لایه های مختلف رسوب در غار را به طور دقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و دریافته اند تیپ جمعیتی که در حدود 100 هزار سال پیش در غار زندگی می کرده اند توسط گروه کاملا متفاوتی از نئادرتال ها جایگزین شده اند.
بنیامین ورنو می گوید: به نظر می رسد جمعیتی از نئاندرتال های اروپایی توسط جمعیتی از نئاندرتال های شرقی جایگزین شده اند. با این حال ما هنوز نمی دانیم که آیا این یک تغییر دفعی و خشن بوده یا یک فرایند نسبتا کند و آرام.
محققان می گویند تکنیک جدید همچنین می تواند نوری تازه بر زندگی نئاندرتال های اندونزی، موسوم به هابیت ها که 50 هزار پیش می زیستند و بقایای اندکی از خود به جا گذاشته اند، بتاباند. دانشمندان امیدوارند با روش انقلابی جدید، زمان دقیق خروج انسان مدرن از آفریقا و ورود آنان به اروپا را در ده ها هزار سال پیش تعیین کنند.
پیشتر در هفته گذشته وزارت فرهنگ ایتالیا اعلام کرده بود باستان شناسان بقایایی فسیلی از 9 نئاندرتال را در غار غار گوآتاری (Guattari) د در شهر کوچک سان فلیچه چیرچئو در حدود 100 کیلومتری رم پایتخت ایتالیا کشف کرده اند.
این استخوان های فسیلی کشف شده شامل جمجمه، بخش هایی از جمجمه، دو دندان و دیگر اجزای استخوانی بوده است و قدمت بقایای یکی از این آن ها به 90 تا 100 هزار سال پیش بر می گردد. این در حالی است که باستان شناسان قدمت بقایای هشت نئاندرتال دیگر را 50 تا 68 هزار سال تخمین می زنند.
منبع: یورونیوز
منبع: فرادید