مراسم بزرگداشت فردوسی و استاد شهرام ناظری در تالار رودکی
به گزارش مجله عطر یاس، مراسم بزرگداشت فردوسی شاعر حماسه سرای پارسی و استاد شهرام ناظری خواننده، موسیقی دان بزرگ کشورمان در روز بیست و پنجم اردیبهشت 95 در تالار رودکی تهران برگزار شد. این مراسم به همت بنیاد فردوسی و با هزینه این بنیاد برگزار گشت. با تصاویر اختصاصی خبرنگاران همراه باشید تا ببینیم در این مراسم چه گذشت.
در این مراسم بزرگانی از عرصه هنر و موسیقی حضور داشتند که از فعالان در در زمینه شناخت بهتر فردوسی با اهدای هدایا و لوح تق،دیر قدردانی کردند.
در ابتدای مراسم سیروان نوروزی به زیبایی به مرشدخوانی پرداخت که با استقبال حضار همراه شد.
سپس احمد مسجدجامعی، وزیر سابق ارشاد به سخنرانی و صحبت درباره فردوسی پرداخت. وی در سخنانش اشاره به این داشت که فردوسی در اشعارش از علم و مدنیت علم بهره زیادی برده است و در تک تک اشعارش اشاراتی به مقولات علمی نیز داشته است.
سپس مهدیس و مهبد کرمی پور به شاهنامه خوانی به دو زبان فارسی و انگلیسی پرداختند. مردم از اجرای زیبا و شیرین این دو کودک استقبال زیادی کردند.
ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر ایران هم در این مراسم حضور داشت که در سخنانش از اهمیت شناخت بیشتر فردوسی و شاهنامه گفت.
سپس با حضور میثم موحدفر مدیر موسسه فرهنگی هنری فردوسی، احمد مسجدجامعی، یاسر موحدفر رییس بنیاد فردوسی و ایرج راد از استاد شهرام ناظری به پاس یک عمر فعالیت در عرضه موسیقی ایرانی و بعلاوه شاهنامه خوانی هایی که ایشان در طول سال های فعالیت خود انجام دادند تقدیر صورت گرفت و سردیس وی به ایشان هدیه داده شد.
استاد ناظری با اشاره به اینکه ما عادت به اینکه از ما تقدیر یا تشکری گردد نداریم سخنان خود را شروع کرد. ایشان به این اشاره داشتند که در تمام این سال ها با عشق کار خود را دنبال کردم و کارهای من سی و هفت سال است که از صداوسیما پخش می گردد، بدون اجازه و بدون پرداخت حقوق و کوچک ترین مبلغی از سوی این نهاد به من و امثال من.
وی از اینکه اجرای برنامه های موسیقی در نیشابور لغو و ممنوع شده اظهار ناراحتی کرد و اشاره داشت که نیشابور تنها جایی بود که کمی کارهای هنری با آزادی و ابتکار در آنجا انجام می شد که متاسفانه در آنجا هم دیگر نمی گردد کاری کرد. اما بخشی که همه حضار را شگفت زده کرد تکنوازی سه تار استاد ناظری و شاهنامه خوانی وی بود.
میثم موحدفر مدیر موسسه فرهنگی هنری طوس از اینکه در بعضی از رسانه ها به این اشاره شده بود که بنیاد فردوسی به تازگی کار خود را شروع نموده گله داشت و گفت که این بنیاد چهار سال است که فعالیت می نماید و از آن حمایتی نمی گردد.
در ادامه مراسم محمدعلی سجادی کارگردان و فیلم نامه نویس به سخنرانی پرداخت.
در ادامه مراسم از رمان حیرانی، نوشته محمدعلی سجادی پرده برداری شد و اساتید و پیشکسوتان به نوشتن یادگاری و امضای این رمان پرداختند.
از مهندس حمزه ایلخانی زاده، رئیس فدراسیون چوگان که این فدراسیون را با هزینه شخصی اداره نموده و می نماید و زمینه ثبت این ورزش به نام ایران در یونسکو را فراهم آورده نیز تقدیر صورت گرفت.
وی اشاره نمود که تنها عشق به وطن باعث شد من تمام این فعالیت ها را برای کشورم انجام دهم.
در سرانجام مراسم افشین علا، شاعر و نویسنده به اهمیت ترقیب بیشتر بچه ها و نوجوانان به شاهنامه خوانی و شرح اهمیت آن به آن ها پرداخت و با ابیاتی که در این زمینه سروده بود به سخنان خود سرانجام داد.
حسن ختام این مراسم شاهنامه خوانی محلی استاد رستم لطیفی بود.
با توجه به اینکه تالار رودکی فضایی محدود دارد و برای برنامه و کنسرت های کوچک استفاده می گردد، بهتر بود این مراسم در محلی بزرگ تر و با امکانات و حمایت و حضور بیشتر مسئولان صورت پذیرد که امیدواریم در سال های بعد این امر تحقق یابد. نظر شما درباره برگزاری چنین مراسم و بزرگداشت هایی چیست؟ نظرات خود را با خبرنگاران و خوانندگان در میان بگذارید.
منبع: کجارو