طرز تهیه لوبیا پلوی گیاهی بدون گوشت
به گزارش مجله عطر یاس، خبرنگارانـ پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند. لوبیا پلو یکی از انواع پلو های مخلوط و سنتی ایرانی است که در نقاط گوناگون کشور به روش های مختلف و با مواد متنوع طبخ می گردد. لوبیا پلو یک غذای خوشمزه و در عین حال بسیار مجلسی است. در مطلب پیش رو طرز تهیه لوبیا پلوی گیاهی بدون گوشت همراه با نکات مهم و فوت و فن های تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو گیاهی
برنج: 3 پیمانه
لوبیا سبز: 400 گرم
پیاز: 1 عدد
سیر: 3 حبه
فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد
گوجه فرنگی: 4 عدد
زعفران دم نموده غلیظ: نصف فنجان
پودر زیره سیاه: 1 قاشق چای خوری
ادویه کاری: 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
کره: 20 گرم
روغن: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1ـ نکات مربوط به لوبیا سبز
لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالاست که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد احتیاج روزانه بدن است. سعی کنید همواره لوبیا سبز تازه و مرغوب را بخرید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن می دهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبز هایی که روی پوست شان لکه های قهوه ای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبز های کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه غذا مناسب هستند. برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیا سبز های ریز و ترد بهره ببرید.
2 ـ نکات مربوط به زعفران
همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.
3 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی
1ـ ابتدا لوبیا سبز را به میزان دلخواه خرد کنید و با دو تا سه قاشق روغن به مدت 5 دقیقه تفت بدهید.
2ـ گوجه فرنگی را همراه با پیاز و سیر پوست گرفته و فلفل دلمه ای قرمز خرد کنید و داخل دستگاه غذاساز یا میسکر بریزید و یک دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا پوره شوند. پوره آماده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید با حرارت کم به مدت 15 دقیقه بجوشد؛ سپس زعفران دم نموده، پودر زیره، پودر کاری، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید و در آخر لوبیا سبز سرخ شده را به مواد اضافه کنید.
3ـ در این مرحله برنج را که از قبل خیس داده اید، داخل قابلمه مواد بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس مقداری کره اضافه کنید و اجازه بدهید آب برنج کشیده گردد و بعد دمکنی بگذارید و برنج را دم کنید. نیم ساعت بعد لوبیا پلوی گیاهی خوشمزه و بسیار مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.
منبع: فرارو