خورشت آلو؛ ترش و ملس
به گزارش مجله عطر یاس، خورشت آلو مسما از انواع خورشت های خوشمزه ایرانی است که با روش های مختلفی تهیه می گردد.
کمتر کسی است که عاشق غذاهای ایرانی باشد و با خورشت های ترش و شیرین میانه ای نداشته باشد. از خورشت فسنجان گرفته تا آلو اسفناج، همه به دلیل طعم ملس شان پرطرفدار و پای ثابت سفره های ایرانی شده اند. اگر شما نیز یکی از طرفداران طعم ترش و شیرین هستید و می خواهید خواص بی نظیر آلو بخارا را به وعده های غذایی خود اضافه کنید، طرز تهیه خورشت آلو را در خبرنگاران بخوانید.
مواد لازم
- گوشت خورشتی گوسفندی 200 گرم
- آلو بخارا 2 پیمانه
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده 3 قاشق غذاخوری
- هویج یک عدد
- سیب زمینی یک عدد
- پیاز یک عدد
- نمک، زردچوبه و روغن به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی (اختیاری) یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت آلو بخارا
- پیاز را خلالی و ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک و طلایی شد، گوشت را اضافه نموده و تفت دهید تا آب گوشت جمع گردد و رنگش کمی تغییر کند. کمی زردچوبه را روی گوشت بریزید و چند دور بچرخانید. سپس مقداری آب جوش به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید نیم پز گردد.
- حدود یک ساعت بعد، زعفران را به گوشت اضافه کنید. نزدیک به نیم ساعت دیگر برای پخت کامل گوشت صبر کنید. پس از گذشت این زمان، آلو بخاراهایی که نیم ساعت پیش خیس نموده اید را همراه با شکر و نمک در قابلمه بریزید.
- در همان فاصله ای که خورشت در حال جا افتادن است، هویج را خلالی خرد کنید. حدود یک ربع هویج را در قابلمه بجوشانید و سپس در تابه ای که کمی روغن در آن ریخته اید تفت دهید. مراقب باشید روی هویج ها نسوزد و تیره نگردد. در خاتمه یک قاشق چای خوری شکر را روی هویج ها بریزید، کمی بچرخانید و تابه را از روی حرارت بردارید.
- سیب زمینی هایی که خلالی و ریز خرد نموده اید را نیز در تابه دیگری سرخ کنید. وقتی خوب سرخ شدند، یک قاشق زعفران اضافه نموده و کمی هم بزنید تا همه سیب زمینی ها رنگ زعفران را به خود بگیرند.
- در صورت تمایل یک قاشق رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به قابلمه خورشت اضافه کنید. البته مطمئن باشید که بدون رب گوجه فرنگی نیز خورشت آلو خوش رنگ و طعم می گردد. وقتی آب خورشت آلو بخارا قوام گرفت، آن را در ظرف دلخواه سرو کنید و هویج و سیب زمینی سرخ شده را هم روی آن بریزید. در صورت تمایل می توانید کمی خلال پسته و بادام را نیز تفت دهید (خیلی کوتاه) و در لحظات خاتمهی جوشیدن خورشت به آن اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع خورشت خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا
انتشار: 24 آذر 1399
بروزرسانی: 24 آذر 1399
گردآورنده: etre-yas.ir
شناسه مطلب: 1202
به "خورشت آلو؛ ترش و ملس" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "خورشت آلو؛ ترش و ملس"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید