خوردن شلغم در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟
به گزارش مجله عطر یاس، شلغم خواص بسیاری برای حفظ سلامتی بدن دارد که مصرف آن همیشه در دوران بارداری توسط بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه می گردد. در این مطلب از سایت خبرنگاران ابتدا خواص کلی شلغم را آنالیز می کنیم و سپس شما را با خواص خوردن شلغم در بارداری آشنا می کنیم و عوارض احتمالی آن را نیز آنالیز خواهیم کرد.
خواص کلی شلغم برای سلامتی
1. بهبود سیستم گوارشی
شلغم برای بهبود سیستم گوارشی بسیار مفید است. مصرف شلغم می تواند مسائل مربوط به سیستم گوارشی مانند یبوست، نفخ، یا اسهال را رفع کند. شلغم فیبر زیادی دارد که به حرکت آسان تر مدفوع در میان روده ها یاری می نماید.
2. کاهش وزن و تناسب اندام
شلغم برای افرادی که دنبال تناسب اندام هستند، بسیار مفید است؛ زیرا این ماده کالری بسیار اندکی دارد و در نتیجه به کاهش وزن یاری می نماید.
3. سلامت قلب
شلغم شامل مقدار زیادی ویتامین K است که دارای خواص ضد التهابی است. در نتیجه، از بیماری های قلبی و عروقی مانند حمله قلبی یا سکته، پیشگیری می نماید. علاوه بر آن، شلغم توانایی کاهش سطح کلسترول در بدن را دارد.
4. بهبود عملکرد ریه
شلغم دارای مقدار زیادی ویتامین A است. علاوه بر فواید اصلی این ویتامین برای حفظ سلامت چشم، این ویتامین خطر آسیب دیدن ریه را خنثی می نماید.
5. حفظ سلامت چشم
شلغم حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که سلامتی چشم را حفظ می نماید. در شلغم ترکیب دیگری به نام لوتئین وجود دارد که باعث سلامت چشم می گردد.
6. بهبود آسم
شلغم حاوی خواص ضد التهابی است. از این رو، در بهبود یا حتی درمان آسم بسیار مفید است. بیماران مبتلا به آسم که شلغم می خوردند کمتر دچار خس خس ریه می شوند.
7. جلوگیری از سرطان
شلغم می تواند به شما یاری کند تا از سرطان در امان بمانید، زیرا می تواند فرآیند سم زدایی را در بدن تحریک کند.
8. کاهش فشار خون
شلغم نوعی نیترات رژیمی است. در واقع، این خوراکی مزیت های بسیاری برای عروق خونی دارند. بعضی از مهم ترین خواص شلغم در این زمینه شامل کاهش فشار خون، جلوگیری از تجمع پلاکت هاست.
9. حفظ سلامتی پوست
شلغم یکی از منابع ویتامین C و A است و می تواند سلامت پوست را افزایش دهد. این ویتامین ها رادیکال های آزاد را از بین می برند و از بروز مسائل پوستی جلوگیری می نماید.
اهمیت و خواص خوردن شلغم در بارداری
- تکثیر و ماندگاری دائم سلول های مغزی و استحکام استخوان مادر و جنین
- افزایش مقاومت بدن زنان را در دوران بارداری در برابر بیماری های گوناگون
- تقویت سیستم ایمنی بدن مادران باردار برای مبارزه با انواع عفونت ها
- حاوی کلسیم و فسفر برای حفظ سلامت استخوان زنان باردار و شیرده
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در دوران بارداری
- کاهش احتمال بروز زوال شناختی در انسان، به خصوص مادران باردار و جنین درون رحم
- کاهش مسائل گوارشی در زمان بارداری
- یاری به هضم راحت تر غذا
- کاهش مشکل یبوست
- یاری به فراوری بافت همبند در درون بدن انسان، به خصوص زنان باردار
- یاری به حفظ سلامت ریه ها به خصوص در دوران بارداری
- حاوی ویتامین C زیاد (به حفظ سلامت ریه های زنان باردار یاری شایانی خواهد نمود.)
- متشکل از آهن زیاد (که برای رشد مغز جنین ضروری است)
- یاری به حفظ تعادل مایعات بدن زنان باردار
- حفظ شرایط قلبی عروقی مادران باردار
- کاهش احتمال مبتلا شدن به پوکی استخوان
- بهبود رشد موهای زنان باردار و فرزند درون رحم
- بهبود قدرت بینایی
- مفید برای درمان بیماری های پوستی و کبدی زنان باردار
- حاوی کالری پایین برای حفظ تناسب اندام
مضرات خوردن شلغم در بارداری
باید اشاره داشته باشیم که شلغم تقریباً هیچ ضرر و عوارضی ندارد. با این حال، در صورتی که نسبت به سبزیجات خانواده کلم حساسیت دارید، بدون هماهنگی با پزشک از شلغم استفاده نکنید. از طرفی، اگزالات به میزان کمی در شلغم موجود است؛ این ماده برای مثانه و کلیه ضرر دارد. از این رو، بهتر است از مصرف زیاد این ماده غذایی سرشار از خاصیت پرهیز کنید.
سخن انتهای
ضروری است بدانید که شما مادر باردار می توانید شلغم را در کل دوران بارداری خود مصرف کنید، چون مصرف آن هیچ گونه اثرات جانبی خطرناکی در بدن شما و فرزند داخل رحمتان ایجاد نخواهد نمود. با این حال، یادتان باشد که اگر شما به مصرف انواع کلم ها آلرژی دارید، حتماً قبل از مصرف شلغم با دکتر معالج خود مشورت کنید. به نظر شما مصرف کدام یک از میوه و سبزیجات در بارداری مناسب است؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران سایت خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
در انتها به شما پیشنهاد می کنیم مطلب مصرف بادام هندی در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟ را نیز در سایت خبرنگاران مطالعه کنید.
منبع: مجله انگیزه