پیاده سازی دولت الکترونیک با یکپارچه سازی اطلاعات

به گزارش مجله عطر یاس، - مدیرکل پایش و نظارت بر پیاده سازی دولت الکترونیکی گفت: مرکز ملی تبادل اطلاعات برای یکپارچه سازی اطلاعات و خدمات توسعه داده شده است. مسئله ای که پیاده سازی دولت الکترونیکی بیش از هر چیزی نیازمند آن است.

پیاده سازی دولت الکترونیک با یکپارچه سازی اطلاعات

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، رشد دولت الکترونیکی، از مهم ترین مسائلی است که بارها به آن اشاره شده است. ملموس شدن رشد و پیاده سازی کامل دولت الکترونیکی نیازمند آن است که تمامی سازمان ها و نهادهای دولتی برای ارائه خدمات، داده های خود را در دسترس سایرین قرار دهند و با استفاده از فناوری اطلاعات تسهیل در کسب وکار و ارائه هر چه سریع تر خدمت را فراهمآورند. در این میان یکی از مهم ترین پیش نیازها، اتصال به بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات است.

در این زمینه مجید فولادیان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: طبق آمار موجود، با راه اندازی گذرگاه خدمات دولت (GSB)، سالانه حدود یک میلیارد تراکنش بین دستگاهی از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات انجام می شود که این امر نقش بسزایی در حفظ داده های حریم خصوصی مردم داشته و از انتشار آن ها در محیط اینترنت جلوگیری می کند.

وی در ادامه افزود: پیاده سازی دولت الکترونیکی بیش از هر چیز نیازمند آن است که تمامی سازمان های دولتی برای ارائه خدمات خود، داده ها را در دسترس متقاضیان قرار دهند و با استفاده از فناوری اطلاعات، زمینه تسهیل درکسب وکار و ارائه هر چه سریع تر خدمات را فراهم کنند.

وی افزود: در این میان، یکپارچه سازی اطلاعات و خدمات یک نیاز بسیار جدی است که گامی اساسی در تحقق دولت الکترونیکی به شمار می رود. اما تحقق این امر در گرو ایجاد بستری مناسب برای تبادل و به اشتراک گذاری داده ها، اطلاعات و خدمات است.

تعریف دو پروژه ملی

مدیرکل پایش و نظارت بر پیاده سازی دولت الکترونیکی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به هدف یکپارچه سازی اطلاعات و خدمات، مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور تأسیس شد. این مرکز ضمن به عهده دریافت کلیه وظایف مربوط به یکپارچه سازی خدمات الکترونیکی، با ایجاد دو پروژه ملی باعنوان طراحی و اجرای گذرگاه خدمات دولت GSB (جهت تبادل خدمات الکترونیکی بین دستگاهی در بستر اختصاصی شبکه ملی اطلاعات) وگذرگاه عمومی خدمات دولت PGSB (جهت ارائه خدمات سازمان هایدولتی و بخش های خصوصی به یکدیگر در بستر اینترنت) کار خود را پیش می برد.

فولادیان شرح داد: این دو گذرگاه ارائه خدمات در مرکز ملی تبادل اطلاعات با ایجاد بستر کاملاً مجزا و تفکیک شده که یکی از آن ها بر روی شبکه اختصاصی مرکز ملی تبادل اطلاعات و دیگری بر روی اینترنت و به صورت حفاظت شده است، تبادل خدمات دولت با مردم و کسب وکارها را تسهیل می کنند.

وی افزود: در بخش ارائه خدمات دولت به مردم و کسب وکارها، نیاز این بخش از اقتصاد الکترونیکی کشور با راه اندازی گذرگاه عمومی خدماتدولت (PGSB) به میزان قابل توجهی تأمین شده است. به طوری که هر یک از سامانه های اینترنتی می توانند از این به بعد از خدمات متنوع الکترونیکی دولت نظیر تأیید و احراز هویت کد ملی، آدرس پستی، شماره تلفن، خدمات استعلام شهرداری و غیره با حفظ حریم خصوصی افراد و محرمانگی داده های مربوط به هر شخص، بهره مند شوند.

وی در خصوص آخرین شرایط مرکز ملی تبادل اطلاعات گفت که هم اکنون 901 سرویس الکترونیکی بین دستگاهی در این مرکز در حال مبادله شدن است که در این میان 52 دستگاه به عنوان سرویس دهنده و 155 دستگاه به عنوان سرویس گیرنده در این مرکز در حال فعالیت هستند.

->

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 13 آذر 1399 بروزرسانی: 13 آذر 1399 گردآورنده: etre-yas.ir شناسه مطلب: 1179

به "پیاده سازی دولت الکترونیک با یکپارچه سازی اطلاعات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیاده سازی دولت الکترونیک با یکپارچه سازی اطلاعات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید