نایسر از نقاط بحران زای شهری کردستان محسوب می شود
به گزارش مجله عطر یاس، خبرنگاران/کردستان رییس اداره عمران و بهسازی اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: ناحیه منفصل شهری نایسر یکی از سکونتگاه های غیررسمی و نقاط بحران زای شهری در کردستان محسوب می شود و نزدیک به 350 هکتار مساحت و 70 هزار نفر جمعیت دارد.

مصطفی رضایی، شامگاه چهارشنبه،(22 آبان) در ستاد بازآفرینی شهری کردستان که با حضور محمد نهاوندیان، معاون مالی رئیس جمهور برگزار گشت، اظهار کرد: استان کردستان به لحاظ جمعیتی جزء هجدهمین استان های کشور است و نرخ جمعیت شهری در استان 2.84 درصد بوده درحالی که این نرخ در کشور 1.97 درصد است.
وی با اشاره به اینکه پنجمین استان کشور ازلحاظ بزرگ شدن شهرها و افزایش جمعیت شهری هستیم، اضافه کرد: شرایط روستاهای استان کردستان با جمعیت 1.59 جزء نوزدهمین استان کشور هستیم و این امر نشان از افزایش جمعیت در نواحی منفصل شهری و سکونتگاه های غیررسمی و تخلیه روستاهای استان دارد که اگر در این بخش اقدامات بازدارنده صورت نگیرد، ما شاهد عمق فاجعه در استان کردستان خواهیم بود.
رضایی اعلام کرد: در انسداد مبادی بی سوادی، استان کردستان در جایگاه 30 کشور قرارگرفته است و این نشان می دهد که نتوانسته ایم خدمات آموزشی به ویژه در نقاط کم برخوردار شهری و روستایی ارائه دهیم و از این لحاظ جزء استان های عقب افتاده کشور بوده است.
وی فقر ساکنان روستاهای استان را مولد حاشیه نشینی شهری دانست و مطرح نمود: سنندج چهار هزار و 830 هکتار مساحت دارد که 161 هکتار بافت تاریخی، 147 هکتار بافت فرسوده، پیشینه روستایی 115 هکتار، بافت ناسازگار شهری 487 هکتار، 454 هکتار سکونتگاه های غیررسمی و مجموع مساحت ناکارآمد 879 هکتار بوده است.
رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان با اعلام اینکه کل جمعیت استان 373 هزار و 987 نفر بوده است، بیان نمود: از این میزان جمعیت ساکن در سکونت گاه های غیررسمی 186 هزار و 286 نفر بوده است که 50 درصد از جمعیت شهری ما در بافت ها زندگی می کنند.
وی در ادامه گفت: دو شهرستان کامیاران و سنندج ازلحاظ سکونتگاه های غیررسمی در شرایط حادتری نسبت به سایر شهر برخوردار بوده است.
رضایی مطرح نمود: ناحیه منفصل شهری نایسر که یکی از سکونتگاه های غیررسمی و نقاط بحران زای شهری در استان کردستان محسوب می شود؛ و در حال حاضر نزدیک به 350 هکتار مساحت و 70 هزار نفر جمعیت نیز دارد.
وی به توسعه ناهمگون شهری در شهرهای مرزی مانند بانه اشاره و اعلام کرد: پیش دریافت توسعه در این شهرهای مرزی حالت نامتوازن دارد که پیرامون شهر را کامل سکونتگاه های غیررسمی در برگرفته است.
رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان بیان نمود: بعد از تشکیل سند در سال 93 ستاد بازآفرینی شهری در استان شکل گرفت و برنامه استان تدوین شد.
وی با اعلام اینکه در این راستا استان کردستان را به سه پهنه تاریخی، فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی تقسیم بندی کردیم، مطرح نمود: در توسعه بافت تاریخی رویکرد ستاد تهیه طرح های مولد و پیشگام بوده که هدف ما حفظ هویت محله و ایجاد جذابیت گردشگری در این نواحی بوده است.
رضایی مطرح نمود: در هسته فرسوده نیز اقدام ستاد بازآفرینی شهری اجرای پروژه های خدمات عمومی و تعریض معابر بوده که هدف و بازخورد ما توسعه بخش مسکن در بافت فرسوده و بهسازی شهری بوده است و در سکونتگاه ها نیز اقدام اولیه ستاد تهیه طرح برای شناسایی نیازها و تزریق خدمات زیربنایی و روبنایی و بازخورد آن برای ارتقای مالی و اجتماعی ساکنان این مناطق و جابجایی پهنه های پرخطر بوده است.
وی اضافه کرد: در سال 96 مجموع اعتباراتی که در این بخش به استان تزریق شده 14 میلیارد و 800 میلیون تومان بوده که با مساعدت مدیرعامل 20 درصد بالاتر از میزان اعتبار مصوب تخصیص یافته است و به صورت خدمات در قالب 19 پروژه به محلات منتقل شده و از انی تعداد هشت پروژه بهره برداری شده است.
رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به اینکه در طول سال مالی 96 نزدیک به 165 میلیارد تومان در حاشیه شهرهای استان کردستان هزینه شده است، شرح داد: از محل اعتبارات واگذاری زمین برای بخش های مختلف مصوبه اجرا شد که مجموع اعتبارات در سال 96 به میزان 46 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است.
وی اضافه کرد: در سال 97 از اعتبارات تبصره 18 سهم استان کردستان 43 میلیارد و 800 میلیون تومان بود که درمجموع 51 میلیارد تومان به استان کردستان اختصاص یافت که تاکنون 20 درصد آن اختصاص یافته است.
منبع: خبرگزاری ایسنا